Z monitoringu tisku

EK schválila dotaci 2,3 miliardy korun na vědecké centrum BIOCEV

Rekordní rozpočet na českou vědu a výzkum z poloviny hradily firmy

Vláda odvolala členy Rady pro výzkum, vývoj a inovace


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

SAYING IT ...ON PAPER knižně

V listopadu vychází knížka anglických esejů bývalého oblíbeného lektora a zkušeného editora vědeckých textů Richarda Haase. Knížka má nejen klasickou tištěnou podobu, ale také elektronickou verzi. K vydání v Ústavu pro jazyk český ji připravil Akademický bulletin a k dostání bude v knihkupectví Academia.

richard_mensi.jpg

 

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2007  > květen  > Obálka

MOLEKULÁRNÍ GENETIKA POD JEDNOU STŘECHOU

Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku 

Po čtyřech letech od schválení programu infrastruktury pro rozvoj výzkumu v oblasti molekulární a buněčné biologie, genomiky, biotechnologií a bioorganické chemie INFRAGEN a po dvou letech od zahájení stavby byla dne 19. 4. 2007 slavnostně otevřena nová budova Ústavu molekulární genetiky AV ČR.

Molekulárním genetikům se konečně splnil sen soustředit své laboratoře do jedné budovy. V Praze-Krči tak významně posíliIi prostředí výzkumného areálu akademických ústavů (Mikrobiologického, Fyziologického, experimentální medicíny a části Ústavu živočišné fyziologie a genetiky), který se nachází téměř na dosah spolupracujícímu Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) a specializovaným pracovištím Thomayerovy nemocnice.

Nové prostory budou sloužit základnímu výzkumu, vzdělávání nastupující badatelské generace, ale také pro školení pracovníků firem v moderních metodách molekulární biologie.

Pětipodlažní objekt se špičkovými laboratořemi, v jehož těsné blízkosti vyrůstá zvěřinec a přednášková budova s amfiteátrovým sálem pro 300 posluchačů, jíž využijí všechny ústavy krčského areálu, si vyžádal téměř půlmiliardovou investici. Stává se tak kamínkem v mozaice plánovaného Biotechnologického ústavu AV ČR (BTÚ) jako jeho Biotechnologický sektor.

HaM