Z monitoringu tisku

EK schválila dotaci 2,3 miliardy korun na vědecké centrum BIOCEV

Rekordní rozpočet na českou vědu a výzkum z poloviny hradily firmy

Vláda odvolala členy Rady pro výzkum, vývoj a inovace


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

SAYING IT ...ON PAPER knižně

V listopadu vychází knížka anglických esejů bývalého oblíbeného lektora a zkušeného editora vědeckých textů Richarda Haase. Knížka má nejen klasickou tištěnou podobu, ale také elektronickou verzi. K vydání v Ústavu pro jazyk český ji připravil Akademický bulletin a k dostání bude v knihkupectví Academia.

richard_mensi.jpg

 

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2007  > říjen  > Obálka

EVROPSKÝ DŮM V KRÁLÍKÁCH

Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku 

Krásné babí léto v sobotu 22. 9. 2007 přálo slavnosti otevření Evropského domu v městečku Králíky na česko-polském pomezí. Slavnost byla zasazena do 3. kulturního setkání Králíky-Miedzylesie a oslav 15. výročí Sdružení obcí Orlicko.

Tomuto regionu se Akademie věd ČR věnuje již několik let v rámci společných projektů právě se Sdružením obcí Orlicko. Prezentaci přírodovědného i historického výzkumu zdejšího teritoria najdete v interiéru bývalého měšťanského, dnes Evropského domu. Místopředseda GA AV ČR Jiří Velemínský promluvil nejen při zahájení provozu nového centra pro setkávání našich, polských i německých občanů, ale také na náměstí při příležitosti oslav 15. výročí Sdružení obcí Orlicko.

Text a foto HaM