Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

Projektové vyučování v chemii a souvisejících oborech

Mezi akce, které se konají v rámci letošního Mezinárodního roku chemie, patří také mezinárodní studentská konference Projektové vyučování v chemii a souvisejících oborech, kterou ve dnech 20.–21. října 2011 pořádá Katedra chemie a didaktiky chemie na Pedagogické fakultě UK. Tématem konference je rozvíjení přístupů k projektovému vyučování jakožto formě, která je v současnosti povinně zařazovaná do výuky na všech typech škol. Snahou je také navázat akademické kontakty a spolupráci v této oblasti. 

Na konferenci se podílejí nejen studenti Katedry chemie PedF UK, ale také studenti učitelství z Přírodovědecké fakulty UK i z dalších českých univerzit (Ostrava, Olomouc, Hradec Králové). Účastní se jí také jejich vyučující – didaktici chemie a kolegové ze zahraničí (Slovensko, USA, Finsko).

Studenti představí práce teoretického charakteru – zpravidla studenti doktorského studia. Studenti bakalářského nebo magisterského studia budou prezentovat návrhy projektového vyučování. Výstupem konference je tištěný sborník abstraktů a elektronický sborník textů, který vyjde v prosinci. Pro mnohé studenty půjde o jejich první účast na vědecké konferenci a publikování odborného textu – tedy o jakýsi pomyslný akademický start.
 
Mezinárodní rok chemie (International Year of Chemistry, IYC) byl vyhlášen mezinárodní organizací UNESCO a Mezinárodní unií čisté a aplikované chemie IUPAC.
 
Konference se po předchozím přihlášení mohou zúčastnit také pasivní účastníci z řad učitelů chemie a biologie. Ohlásit se lze u Mgr. Martina Ruska – martin.rusek@pedf.cuni.cz .
 
red

 

20 Oct 2011