Z monitoringu tisku

EK schválila dotaci 2,3 miliardy korun na vědecké centrum BIOCEV

Rekordní rozpočet na českou vědu a výzkum z poloviny hradily firmy

Vláda odvolala členy Rady pro výzkum, vývoj a inovace


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

SAYING IT ...ON PAPER knižně

V listopadu vychází knížka anglických esejů bývalého oblíbeného lektora a zkušeného editora vědeckých textů Richarda Haase. Knížka má nejen klasickou tištěnou podobu, ale také elektronickou verzi. K vydání v Ústavu pro jazyk český ji připravil Akademický bulletin a k dostání bude v knihkupectví Academia.

richard_mensi.jpg

 

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Ceny předsedy Grantové agentury ČR

Nejlepší čeští badatelé převzali 13. září 2011 Ceny předsedy Grantové agentury České republiky. Letos porota vybírala z padesátky projektů v pěti oborech; hlavním kritériem hodnocení byl mezinárodní ohlas, což potvrdil i předseda Grantové agentury prof. Petr Matějů: „Naším cílem je, aby se česká věda co nejvíce prezentovala v zahraničí.“

 
gacr2.jpg
Foto: Archiv GAČR
 
Autoři oceněných projektů získali finanční prémii ve výši 100 000 korun. Tři hlavní ceny získali specialista na měřicí techniku z Fakulty elektrotechnické ČVUT prof. Pavel Ripka za projekt Fluxgate efekt v tenkých vrstvách , biolog a genetik z Masarykova onkologického ústavu dr. Bořivoj Vojtěšek za projekt Úloha E3 ligáz a inhibitorů heat stock proteinů při studiu molekulárních a buněčných konsekvencí regulace proteinu p53 a fyzik doc. Radim Filip z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci za projekt Elektro optická kontrola kvantového šumu světla. Zvláštní uznání obdržel dr. Michael Komárek z Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze za projekt Chemicky podporovaná fytoextrakce mědi z kontaminovaných půd vinic a chmelnic .
lsd
 
 
 
gacr2.jpg
 
 

 

 

19.9.2011