SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

SCIAP 2011

videovizitka SSC

více informací

 

Minuty z festivalu Týden vědy a techniky

 

Minuty z Týdne vědy a techniky

 

 

Připravované akce

Důležité odkazy

pozornost-banner.jpg

RVS_web_SSC.jpg

logo_tvt.JPG

Týden vědy a techniky

Vernisáží výstavy Otto Wichterle – český vědec a vynálezce byl v pondělí 31. října 2011 zahájen Týden vědy a techniky, největší vědecký festival v České republice, který pořádá Akademie věd ČR, prostřednictvím SSČ AV ČR spolu s partnerskými organizacemi. Letošní jedenáctý ročník se uskuteční ve dnech 1.–11. listopadu 2011 a jeho program se rozprostře po celé republice. Nejvíce akcí se koná v Praze, Brně, Ostravě a Českých Budějovicích.

Podrobné informace o festivalových akcích naleznete na www.tydenvedy.cz.
Get the Flash Player to see this player.
„Mottem letošního ročníku je ,Věda pro život´, protože život nám předkládá mnoho otázek a věda umožňuje nacházet na otázky odpověď. Jsme rádi, že odpovědi na své otázky hledají desetitisíce návštěvníků festivalu právě zde,“ uvedl předseda Akademie věd ČR prof. Jiří Drahoš.
 
Festival je určen široké veřejnosti, primárně však studentům středních škol, kterým festival umožní nahlédnout do vědeckých pracovišť a laboratoří a dozvědět se více o světu vědy. Vědečtí pracovníci AV ČR připravili širokou nabídku exkurzí , přednášek, vědeckých kaváren, seminářů a filmových dokumentů, v nichž představují svou práci, výzkumné projekty, nejmodernější vědecké přístroje a přibližují návštěvníkům nejnovější trendy v oblasti vědy. Uvedeno bude i 25 výstav, které představují vědu v celé škále její pestrosti. V rámci Mezinárodního roku chemie uvádí Týden vědy a techniky speciální program „ Chemie mezi námi“, jenž má zdůraznit, jak je chemie důležitá pro náš život.
 
Jedenáctý ročník festivalu nabízí 300 na akcí po celé ČR, podílí se na něm všechny ústavy Akademie věd ČR a více než 40 partnerských organizací. Festival má též mezinárodní přesah, neboť uvádí i přednášky zahraničních vědců působících u nás. Přes 40 přednášek bude streamováno a po on-line přenosu bude záznam archivován. Je tedy možné se k nim kdykoli vrátit a využít je ve výuce.
 
Pro studenty je připravena řada soutěží , mezi nimi např. literární ve spolupráci s časopisem 21. století, fotografická ve spolupráci s Národním technickým muzeem, audiovizuální ve spolupráci se serverem Technet.cz nebo znalostní ve spolupráci s časopisem Týden. Český rozhlas Leonardo připravil vědomostní kvíz.
 
Připravily: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR a Středisko společných činností AV ČR

1.11.2011

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast