SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

SCIAP 2011

videovizitka SSC

více informací

 

Minuty z festivalu Týden vědy a techniky

 

Minuty z Týdne vědy a techniky

 

 

Připravované akce

Důležité odkazy

pozornost-banner.jpg

RVS_web_SSC.jpg

logo_tvt.JPG

Komunikace vědy v regionech

Jak komunikovat vědu směrem ke studentům a pedagogům středních škol, jak lépe medializovat výstupy z projektů, komunikovat s novináři a spolupracovat s univerzitami a vědecko-výzkumnými institucemi v rámci regionu – tato témata byla představena a diskutována na 3. české konferenci o komunikaci vědy, která se konala 24. listopadu 2011 v Plzni.

 

K tématu konference, jímž byla komunikace vědy v regionech, byla přizvána také Akademie věd ČR. V rámci příspěvku Nástroje komunikace vědy AV ČR byly představeny úspěšné vzdělávací projekty SSČ AV ČR, v. v. i., které realizuje Odbor projektů a grantů. Sál plzeňského multikina Cinestar, který obsadili především pedagogové a studenti středních škol, vědci i pracovníci s mládeží a zástupci médií vyslechl přednášku Michaely Žaludové a Vladislavy Pospíšilové o úspěšných popularizačních projektech – Otevřené vědě II – studentské vědecké stáže, Otevřené vědě pedagogům – praktických kurzech z biologie, chemie a fyziky, ale také o aktivitách, které se konají v rámci Dnů Země s AV ČR, i o oceňovaném vzdělávacím kurzu Komunikace vědy prostřednictvím médií, který se pro VaV pracovníky ústavů AV ČR konal letos poprvé. „Každoroční účast na konferenci je pro nás skvělou příležitostí, jak získat přehled o projektech a aktivitách, které se dějí v plzeňském regionu. Možnost diskutovat s kolegy podobné aktivity, které sami děláme, je mnohdy velmi inspirativní a přínosné pro rozvíjení našich dalších nápadů, které do budoucna pro středoškolské studenty a pedagogy chystáme,“ komentuje účast na konferenci Žaludová.


Západočeská univerzita v Plzni pořádala již třetí konferenci v rámci svého projektu SCICOM. Projekt je zaměřen na rozvoj lidských zdrojů pro výzkum a vývoj, jeho hlavními aktivitami jsou tvorba a realizace vzdělávacího modulového programu zaměřeného na komunikaci o vědě a výsledcích výzkumu a vývoje (science communication). Projekt vzájemně kombinuje a propojuje dvě nosné komponenty - posílení kompetencí vědeckých pracovníků a studentů v oblasti komunikace o vědě a systematickou práci se zájemci o vědecko-výzkumnou práci - žáky SŠ v rámci Plzeňského kraje. O projektu se můžete dozvědět více.
 

2.12.2011

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast