Novinky

Novinky

30.08.2011
Biochemie a biologické testy v novém…

Po roční přestávce bude ve čtvrtek 1. září 2011 v 10.00 hodin slavnostně otevřena nově upravená budova biochemie Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, věnovaná prof. Antonínu Holému.

Areál Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR v Dejvicích se postupně mění. Prochází celkovou rekonstrukcí, která začala v loňském roce a potrvá do roku 2015. Výsledkem první etapy přestavby je moderně upravená budova biochemie, kde najdou prostorné laboratoře biochemické výzkumné týmy a tým vědecko-servisní. Na biochemické laboratoře přímo navazuje nově vybudovaná laboratoř pro testování biologické aktivity potenciálních léčiv. Testování biologické aktivity je nezbytnou a nedílnou součástí  vývoje účinných látek připravovaných v ÚOCHB.  

„Budovu biochemie ústav věnuje s díky prof.  Antonínu Holému k jeho 75. narozeninám,“ říká RNDr. Zdeněk Havlas, ředitel ústavu.

„Rekonstrukce probíhá tak, aby se badatelé mohli do svých laboratoří vrátit co nejdříve,“ dodává zástupce realizátora projektu ing. Martin Plch, ředitel divize 3 Metrostavu.