Z monitoringu tisku

Při jmenování rady pro vědu Nečas porušil zákon

Kdo se mýlí v neutrinech, která jsou rychlejší než světlo?

EK schválila dotaci 2,3 miliardy korun na vědecké centrum BIOCEV


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

SAYING IT ...ON PAPER knižně

V listopadu vychází knížka anglických esejů bývalého oblíbeného lektora a zkušeného editora vědeckých textů Richarda Haase. Knížka má nejen klasickou tištěnou podobu, ale také elektronickou verzi. K vydání v Ústavu pro jazyk český ji připravil Akademický bulletin a k dostání bude v knihkupectví Academia.

richard_mensi.jpg

 

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

České dny v Lucemburku

Lucemburská obchodní komora a Velvyslanectví ČR v Lucembursku uspořádaly v Lucemburku ve dnech 5.–7. května 2009 České dny, které se staly jedním z kamínků v mozaice akcí konaných v rámci českého předsednictví v Radě Evropské unie. Akce typu Czech Open Days mají za úkol naši republiku představit jako zajímavého a spolehlivého partnera, který má co nabídnout.

Jedním ze spolupořadatelů Českých dnů v Lucemburku bylo prostřednictvím styčné kanceláře CZELO v Bruselu Technologické centrum AV ČR.
Jedním ze spolupořadatelů Českých dnů v Lucemburku bylo prostřednictvím styčné kanceláře CZELO v Bruselu Technologické centrum AV ČR.

Czech Open Days sestávaly z konference, pracovních workshopů a půldenní burzy business-to-business v prostorách Lucemburské obchodní komory. Katalog zúčastněných firem najdete na webových stránkách Technologického centra AV ČR. Dále se konala prezentace Evropské investiční banky a podpůrných nástrojů EIB pro malé a střední podniky. České dny se také staly výbornou příležitostí, aby se lucemburskému publiku v jubilejním roce představila hudba Bohuslava Martinů.
Záštitu nad akcí drželo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a spolupořadatelství se zhostily společnost European Consulting Luxembourg S.A., Technologické centrum AV ČR, Zastoupení Evropské komise, Evropský parlament, Svaz měst a obcí ČR, CzechTrade, CzechInvest, CEBRE a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Text a foto Marina Hužvárová