Z monitoringu tisku

Při jmenování rady pro vědu Nečas porušil zákon

Kdo se mýlí v neutrinech, která jsou rychlejší než světlo?

EK schválila dotaci 2,3 miliardy korun na vědecké centrum BIOCEV


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

SAYING IT ...ON PAPER knižně

V listopadu vychází knížka anglických esejů bývalého oblíbeného lektora a zkušeného editora vědeckých textů Richarda Haase. Knížka má nejen klasickou tištěnou podobu, ale také elektronickou verzi. K vydání v Ústavu pro jazyk český ji připravil Akademický bulletin a k dostání bude v knihkupectví Academia.

richard_mensi.jpg

 

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Abicko  > 2007  > květen  > obsah

Galerie 05/2007 - CENY ČASOPISU ŽIVA 2006

Obrázek k článku
Vítězové cen Živy za rok 2006 při slavnostním setkání ve vile Lanna. Zleva: M. Chumchalová v rozhovoru s H. Šrámkovou, která převzala cenu za nepřítomného P. Šrámka, dále T. Dostálek, J. Neustupa, J. Suda, P. Vít.
© Dorothea Bylica, Archiv SSČ

Obrázek k článku
Jeřáb sudetský (Sorbus sudetica) - nejvzácnější dřevina Krkonoš, která v červnu nepochybně zaujme svými květenstvími růžových květů.
FOTO: Petr Vít

Obrázek k článku
Příklady geometricko-morfometrických transformací u dvou skupin zelených řas. Nahoře: Tvarová změna mezi dvěma mokřadními druhy krásivky rodu Micrasterias (M. rotata a M. crux-melitensis). Dole: Tvarová změna mezi dvěma buňkami planktonní populace zelené řasy Pediastrum duplex. Charakter morfologické změny je barevně znázorněn pomocí tzv. expanzních faktorů (natahování a smršťování tvaru) a paralelně také transformační mřížkou.
FOTO: Jiří Neustupa