Z monitoringu tisku

Při jmenování rady pro vědu Nečas porušil zákon

Kdo se mýlí v neutrinech, která jsou rychlejší než světlo?

EK schválila dotaci 2,3 miliardy korun na vědecké centrum BIOCEV


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

SAYING IT ...ON PAPER knižně

V listopadu vychází knížka anglických esejů bývalého oblíbeného lektora a zkušeného editora vědeckých textů Richarda Haase. Knížka má nejen klasickou tištěnou podobu, ale také elektronickou verzi. K vydání v Ústavu pro jazyk český ji připravil Akademický bulletin a k dostání bude v knihkupectví Academia.

richard_mensi.jpg

 

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Dvacetiny Střediska společných činností

K oslavě druhé dekády Střediska společných činností ve znamení podpory Akademie věd na poli odborných, organizačních a servisních služeb se 17. října 2011 setkali akademičtí hosté a zástupci sponzorů v Lannově vile. Po úvodním slově ředitele SSČ Jiřího Malého popřál Středisku do dalších let předseda AV ČR Jiří Drahoš a krátce vystoupil bývalý člen Akademického sněmu Václav Talíř. O hudební vstup do příjemného neformálního odpoledne se postarala Bronislava Tomanová za klavírního doprovodu Miroslava Navrátila.

uvodnik_small.jpg
Všechna fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

 

K dvacátým narozeninám svého vydavatele připravila redakce výstavu Jedničkové roky v životě Střediska společných činností a jeho předchůdců aneb Reflexe v Akademickém bulletinu, která bude následně k vidění i v budově Akademie na Národní třídě. Zárodek střediska lze datovat do roku 1961, kdy vzniká Ředitelství výstavby pracovišť s technickým, investorským a projektovým zaměřením. Od roku 1971 funguje Správa účelových zařízení ČSAV (poskytování materiálně-technické základny, údržba a opravy objektů ČSAV, provoz domů vědeckých pracovníků, hospodářské služby). Další rozšíření činností přichází v roce 1991 se Střediskem služeb ČSAV (ubytovací a stravovací služby, investorsko-inženýrské, stavební a projektové činnosti, zásobování, doprava a správa bytového fondu Akademie věd – 1994 změna právní formy z rozpočtové na příspěvkovou organizaci). V roce 2001 se rozšiřují činnosti o Tiskový a Zahraniční odbor včetně vydávání Akademického bulletinu a dochází ke změně názvu na Středisko společných činností AV ČR , které se postupně rozrůstá k plnění odborných, organizačních a servisních služeb pro AV ČR a její pracoviště; úkoly na úseku mezinárodní spolupráce, popularizace a propagace vědy, organizování vědeckých a tiskových konferencí, právních, patentových a licenčních služeb, investorsko-inženýrské činnosti, provozní činnosti a rozvoj technického a programového vybavení výpočetní techniky v AV ČR. Nadále správa bytů, telekomunikační služby, ubytovací a stravovací služby pro pracoviště Akademie věd ČR, zaměstnanecká rekreace zaměstnanců AV ČR – 2007 přechod ze státní příspěvkové organizace na veřejnou výzkumnou instituci).

veda_v_ulicich_02.jpg

veda_v_ulicich_03.jpg
 
veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg
 
veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg
 
veda_v_ulicich_04.jpg
 
veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg

veda_v_ulicich_04.jpg
 
MARINA HUŽVÁROVÁ

 

 

20.10.2011