Z monitoringu tisku

Při jmenování rady pro vědu Nečas porušil zákon

Kdo se mýlí v neutrinech, která jsou rychlejší než světlo?

EK schválila dotaci 2,3 miliardy korun na vědecké centrum BIOCEV


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

SAYING IT ...ON PAPER knižně

V listopadu vychází knížka anglických esejů bývalého oblíbeného lektora a zkušeného editora vědeckých textů Richarda Haase. Knížka má nejen klasickou tištěnou podobu, ale také elektronickou verzi. K vydání v Ústavu pro jazyk český ji připravil Akademický bulletin a k dostání bude v knihkupectví Academia.

richard_mensi.jpg

 

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

Dobré vztahy – základ spolupráce

Mezi důležité partnery Akademie věd ČR patří také město Třešť, kde se zámek v majetku akademiků využívá nejen ke konferencím, ale i pro potřeby kraje Vysočina a místních subjektů...

A nikde se dobré kontakty pracně budované při různých oficiálních jednáních neuvolní a neprohloubí tak, jako během společných neformálních setkání.
Nejinak tomu bylo také 28. června 2008 na fotbalovém hřišti v Třešti při již druhém sportovním klání mezi zástupci města, fotbalovým týmem reprezentujícím AV ČR, poněkud trénovanějšími mužstvy firem Podzimek a Pezag a profesionálními hokejisty pražské Sparty a jihlavské Dukly. Dlužno podotknout, že sportovci Akademie ve složení Tomáš Wencel (kapitán týmu a vedoucí Finančního odboru SSČ), Jiří Richter, René Borovička, Roman Ondráček, Michaela Báštěcká, Libor a Miloš Novák, Josef a Vojtěch Pithartovi a Luboš Ilek se umístili na třetím místě hned za Spartou a Duklou a stanuli tak pro letošní rok v čele amatérských sportovních týmů.
O společenskou a gastronomickou část programu se vyčerpaným amatérským sportovcům i mírně rozehřátým profesionálům poté za sponzorské podpory firmy Staropramen, Podzimek a synové, s. r. o., PEZAG, a. s., KOOL Trading, s r. o., Českého rozhlasu Region a Jihlavských listů postaral Zámecký hotel Třešť.

fotbal11

IMG_4430

IMG_4437

zamek2

autor fotografií: Marina Hužvárová, Archiv SSČ

16.7.2008