Z monitoringu tisku

Při jmenování rady pro vědu Nečas porušil zákon

Kdo se mýlí v neutrinech, která jsou rychlejší než světlo?

EK schválila dotaci 2,3 miliardy korun na vědecké centrum BIOCEV


Věda na rozhlasových vlnách
 Ze světa vědy na Vltavě
 Leonardo slouží vědě

SAYING IT ...ON PAPER knižně

V listopadu vychází knížka anglických esejů bývalého oblíbeného lektora a zkušeného editora vědeckých textů Richarda Haase. Knížka má nejen klasickou tištěnou podobu, ale také elektronickou verzi. K vydání v Ústavu pro jazyk český ji připravil Akademický bulletin a k dostání bude v knihkupectví Academia.

richard_mensi.jpg

 

Akademický bulletin vstoupil do věku dospělosti

Get the Flash Player to see this player.


 

18. kolokvium ÚMCH AV ČR

Ústav makromolekulární chemie AV ČR, v. v. i., pořádá ve dnech 16.–19. února 2009 tradiční 18. kolokvium, které je určeno k prezentaci nejvýznamnějších výsledků výzkumných programů řešených v ÚMCH. Cílem kolokvia je poskytnout vědeckým pracovníkům fórum pro odborné diskuse nad aktuálními výsledky badatelských projektů řešených v roce 2008.

umch
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

Součástí kolokvia budou také dvě přednášky kolegů z jiných makromolekulárních pracovišť a závěrečná panelová diskuse na téma Popularizace vědy u široké veřejnosti: Ztráta času nebo prospěšná činnost?, která se uskuteční ve čtvrtek 19. 2. 2009 odpoledne. Tato panelová diskuze bude uvedena přednáškou váženého hosta prof. Heleny Illnerové. Na úvod panelové diskuze proběhne za účasti vážených hostů z vedení AV ČR slavnostní otevření zrekonstruované posluchárny ÚMCH.
Detailní informace a program Kolokvia jsou uvedeny na adrese: http://www.imc.cas.cz/sympo/kolok09/index.html

Kontaktní informace: Tomáš Etrych (296809224, etrych@imc.cas.cz)

11.2.2009