SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111
Fax: +420 221 403 307
e-mail:

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Vizitka SSČ AV ČR, v. v. i.

videovizitka SSC

Vyhlášení výsledků SCIAP 2011

111201_sciap_play.jpg

Důležité odkazy

RVS_web_SSC.jpg

logo_tvt.JPG

Škola českého jazyka a literatury pro pedagogy

Srdečně zveme všechny aktivní učitele českého jazyka a literatury 2. stupně ZŠ, SOŠ, SOU a gymnázií k účasti v kurzu Škola českého jazyka a literatury, který se uskuteční 28.–30. března 2012 v budově Akademie věd České republiky, Národní 1009/3, Praha 1. Cílem Školy českého jazyka a literatury pro pedagogy je představit účastníkům zajímavá témata a poslední trendy v českém jazyce a v české literatuře.

 

Školu českého jazyka a literatury pořádá Akademie věd ČR, respektive Středisko společných činností AV ČR, v. v. i., ve spolupráci s Ústavem pro jazyk český AV ČR, v. v. i., a Ústavem pro českou literaturu AV ČR, v. v. i. Program je sestaven z přednášek a seminářů předních odborníků na český jazyk a českou literaturu, dále jsou připraveny exkurze na pracoviště Ústavu pro jazyk český AV ČR, v. v. i., a Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i. Jako doprovodný program celé akce se uskuteční beseda se známým překladatelem z angličtiny a shakespearologem prof. PhDr. Martinem Hilským, CSc., dr. h. c., MBE, v Literární kavárně knihkupectví Academia.

 

Oficiální záštitu Škole českého jazyka a literatury pro pedagogy udělila předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová.

 

Přihlášky přijímáme do pátku 9. března 2012 či do naplnění maximální kapacity kurzu.

Program s anotacemi
Přihláška

 

V následujícím pololetí se mohou učitelé zeměpisu základních a středních škol těšit i na Seminář Vědy o Zemi pro pedagogy, který se bude konat 20. dubna 2012 v rámci aktivit připravovaných Akademií věd u příležitosti mezinárodního Dne Země. V termínu 25.–27. června 2012 proběhne již 5. ročník Letní školy soudobých dějin, v němž se učitelé dějepisu budou moci opět dozvědět nejnovější trendy a poznatky v soudobých dějinách. Součástí bude jako vždy i zajímavá exkurze – tentokrát do Historické expozice Vazební věznice Praha-Pankrác.

Více o připravovaných kurzech.
 

3.2.2012

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast