Kalendář akcí

Today < 2012 >  < February > 
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29        

.

Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

 

Get the Flash Player to see this player.

More about BIOCEV project

Ústav přístrojové techniky AV ČR získal významnou dotaci z EU

Ústav přístrojové techniky (ÚPT) Akademie věd ČR uspěl společně s  Ústavem elektrotechnologie FEKT VUT v boji o evropské peníze. Získaná dotace činí 31 milionů korun na dobu tří let. „Díky grantu se nám podařilo přivést zpět do Brna z německého Münsteru po dvanácti letech Ing. Vladislava Krzyžánka, PhD., který se věnuje elektronové mikroskopii,“ říká manažer projektu Ing. Vilém Neděla, Ph.D. z ÚPT AV ČR. Finance též poslouží k dalšímu vzdělávání vědců.

 

Brněnští vědci chtějí peníze využít i na špičkové vzdělávání a realizaci mezinárodních vědeckých aktivit s cílem podpořit vědeckou excelenci Brna. Konkrétně půjde o organizaci vzdělávacích workshopů, hostování zahraničních vědců, podporu mobility badatelů nebo podporu spolupráce s akademickou i průmyslovou sférou. Ta už byla navázána například s University of Western Australia, Nanyang Technological University ze Singapuru a s dalšími třemi špičkovými zahraničními vědeckými pracovišti. V průmyslové sféře bude ÚPT AV ČR spolupracovat například s firmami Solartec, BVT Technologies nebo Delong Instruments, a. s.

Očekává se, že zkušenosti a kontakty Ing. Vladislava Krzyžánka, PhD., ale i podpora hostujících zahraničních profesorů, přispějí ke zkvalitnění úrovně vědecké práce na pracovištích ÚPT AV ČR. Měl by se též zavést nový výzkumný směr a zvýšit celkový počet vědeckých výstupů projektů realizovaných na základě nových mezinárodních spoluprací.

Projekt s názvem „Podpora lidských zdrojů a transferu znalostí v podmínkách mezinárodní spolupráce vědeckých týmů” uspěl pod vedením Ing. Viléma Neděly, Ph.D., v boji o prostředky ze strukturálních fondů  EU, konkrétně operačního programu „Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji“.


Připravily: Ústav přístrojové techniky AV ČR a Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR

4 Jan 2012

Search

All intranet Current section