Úvod » Aktuálně » E-knihy

E-knihy

Více než 100 knih z nakladatelství ACADEMIA je pro vás zpřístupněno v elektronické podobě na počítačových terminálech ve studovně Knihovny AV ČR.

Na počítačích ve studovně KNAV označených štítkem E-KNIHY můžete prohlížet výběr e-knih z nakladatelství Academia z let 2001 až 2011. Pro prohlížení E-KNIH jsou vyhrazeny všechny katalogové počítačové stanice (místa k stání) a jedna pracovní stanice v počítačové studovně (místo k sezení), která je vyhrazena výlučně pro zpřístupnění E-KNIH.

E-KNIHY jsou k dispozici na adrese http://kramerius.lib.cas.cz/search/. Seznam konkrétních titulů a odkazy na ně najdete také v našem online katalogu. Všechny uvedené tituly si lze vypůjčit také v jejich tištěné podobě.

E-knihy můžete číst na obrazovce nebo si jejich části tisknout.

E-knihy jsou zpřístupněny v rámci projektu E-knihy do každé knihovny, který koordinuje Městská knihovna v Praze. Projekt je založen na ochotě ke spolupráci mezi knihovnami a nakladateli v České republice. Chceme tak přispět ke vzájemné důvěře mezi těmito důležitými garanty kulturního života veřejnosti, a to v procesu přechodu od klasického publikování tištěných knih k produkci e-knih. Věříme, že počet partnerů i zpřístupněných knižních titulů tak bude k prospěchu našich čtenářů postupně narůstat.