Academia 

Video for Media

Photos for Media

RSS  

Introduction of ASCR

Superlaser ELI

ELI

Open Science

otevrena.jpg

Evropský týden mozku

Setkání špičkových neurologů, která se každoročně v březnu souběžně konají v Evropě a v USA, jsou letos naplánována na týden od 12. 3. 2012. Ústav experimentální medicíny AV ČR, kde je umístěna centrála této mezinárodní akce pro země střední a východní Evropy, proto uspořádal ve spolupráci s Českou společností pro neurovědy cyklus veřejných přednášek v sídle Akademie věd ČR v Praze. Tematicky budou zaměřeny např. na nervové a duševní choroby, vnímání času, kódování informací o zvuku v mozku, léčbu chorob mozku a míchy kmenovými buňkami a tkáňovými náhradami. Podrobnosti k programu naleznete zde.

 
V Česku se Evropský týden mozku uskuteční již po čtrnácté. Původně americká iniciativa organizace Dana Aliance for Brain Initiatives se časem rozšířila i do Evropy, kde akci koordinuje European Dana Aliance for the Brain.
 
Tisková konference k zahájení Evropského týdne mozku se uskuteční v pondělí 12. března 2012 v 11 hodin v místnosti č. 108 v budově Akademie věd ČR, Národní 3, Praha 1.
 
Bližší informace:
Barbora Bílková, Odbor popularizace vědy a marketingu SSČ AV ČR, v. v. i., tel: +420 221 403 405, e-mail: bilkova@ssc.cas.cz
 
Připravily: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR a Odbor popularizace vědy a marketingu SSČ AV ČR
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

 

16 Feb 2012

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - For media

Search

All intranet Current section