SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111
Fax: +420 221 403 307
e-mail:

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Vizitka SSČ AV ČR, v. v. i.

videovizitka SSC

Centrum předškolních dětí MAZÁNEK otevřeno

111201_sciap_play.jpg

 

Připravované akce

Banner_DZ_2012.jpg
JarniExkurze_banner_180x180px_v02_FINAL_OK.png

Důležité odkazy

RVS_web_SSC.jpg

TVT_logo_2012_RGB__A_CZ_modre.png

Mazanek_logo.png

Konference projektu Otevřená věda II

Projekt Otevřená věda II, ve kterém více než 200 stážistů docházelo po dobu dvou let na prestižní vědecké stáže do ústavů Akademie věd a na pracoviště univerzit, nabízí talentovaným studentům příležitost prezentovat výsledky své vědecké práce. Přehlídka výsledků studentské vědecké činnosti se uskuteční 3. – 4. dubna 2012 v Ballingově sále Národní technické knihovny v Praze.

 

Projekt Otevřená věda II přináší přehlídku studentských vědeckých prací talentovaných středoškoláků, kteří mají zájem o vědu a výzkum. Stážisté, kteří navštěvovali ústavy Akademie věd ČR a univerzitní pracoviště od ledna 2010 do ledna/dubna 2012, zpracovali své příspěvky do podoby abstraktu a prezentace. Na konferenci zazní výstupy ze stáží z biologie, chemie, fyziky, matematiky, informatiky, geologie a geografie. Konferenci budou moderovat garanti příslušné oborové sekce, kteří vyhodnotí nejlepší příspěvky. Nejlépe hodnocené studentské práce získají unikátní možnost zúčastnit se prestižní akce Prague Nobel Get-Together, přednášek držitelů Nobelovy ceny za chemii. Nejlepší příspěvky budou doporučeny k účasti na mezinárodním letním kempu mladých přírodovědců v Portugalsku a na mezinárodní konferenci ESOF 2012 - Euroscience Open Forum v Irsku. Všichni stážisté obdrží certifikát o absolvování studentské vědecké stáže Otevřené vědy II.

Studentská konference bude simulovat skutečnou vědeckou konferenci. Jejím cílem je setkání studentů s kolegy z oboru, představení studentských stáží a projektu Otevřená věda II veřejnosti. Studenti v krátkých prezentacích představí téma své a výsledky, ke kterým v rámci své stáže dospěli. K účasti na konferenci se přihlásilo 65 mladých vědců. Konference se zúčastní předseda Akademie věd ČR, prof. Jiří Drahoš. Dále také zástupci ústavů AV ČR a univerzit, kteří se do projektu zapojili jako lektoři stáží a popularizátoři vědy.

 

 

Kde se konference uskuteční a jak se přihlásit?

2. studentská vědecká konference se koná ve dnech 3. - 4. dubna 2012 na adrese:

Národní technická knihovna
Technická 6 / 2710
160 80 Praha 6 – Dejvice
Web: http://www.techlib.cz/

Konference se uskuteční v přízemí NTK - Ballingově sále.

 

Chcete-li se konference zúčastnit, registrujte se pomocí registračního formuláře , který odešlete na adresu: zaludova@ssc.cas.cz .

 

Přijďte si poslechnout, co se děje ve vědě a výzkumu, nejnovější poznatky vám přiblíží talentovaní středoškoláci ve svých příspěvcích. Na akci zveme především středoškolské studenty, pedagogy, lektory stáží, média i širokou veřejnost, kterou téma práce s talentovanou mládeží zajímá. Výstupem 2. studentské vědecké konference Otevřené vědy II bude vydání sborníku abstraktů a prezentací, který bude zveřejněn na těchto internetových stránkách. Zde si můžete stáhnout kompletní program konference .

 

 

Více informací o akci poskytuje:

Mgr. Michaela Žaludová

e-mail: zaludova@ssc.cas.cz

tel. (+420) 221 146 386.

22.3.2012

Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast