Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

Bioinformatika a Ochrana vod – přihlášky do poloviny dubna 2012

Jihočeská univerzita nabízí ke studiu dva nové obory (Bioinformatika a Ochrana vod), na které je možné zaslat přihlášku ještě do poloviny dubna tohoto roku. Bioinformatika je výběrový obor vyučovaný v anglickém jazyce, který bude vychovávat odborníky v nové a v poslední době enormně se rozvíjející vědní disciplíně. Tříletý studijní obor Ochrana vod nabízí veškeré výhody prezenčního studia na vysoké škole a k tomu navíc i odborně zaměřené výlety, exkurze a praxe v různých odvětvích vztahující se k životnímu prostředí, ochraně vod a vodnímu hospodářství.

Bioinformatika
Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity nabízí možnost studovat v nově akreditovaném přeshraničním výběrovém oboru Bioinformatics (Bioinformatika) – přihlášky je možné podávat do 15. dubna 2012.
Spolu s již fungujícím oborem Biological Chemistry jde o druhé přeshraniční studium, které bude PřF realizovat ve spolupráci s Johannes Kepler Universität v Linci. Rozšíří a posílí se tak již existující úzká spolupráce mezi oběma partnerskými univerzitami.
Bioinformatics je výběrový obor vyučovaný v anglickém jazyce, který bude vychovávat odborníky v nové a v poslední době enormně se rozvíjející vědní disciplíně.
 
Ochrana vod
Příjem přihlášek na Fakultu rybářství a ochrany vod JU do bakalářského oboru Ochrana vod lze zasílat do 16. dubna 2012.
Tříletý studijní obor Ochrana vod nabízí veškeré výhody prezenčního studia na vysoké škole a k tomu navíc i odborně zaměřené výlety, exkurze a praxe v různých odvětvích vztahující se k životnímu prostředí, ochraně vod a vodnímu hospodářství. Bakalářské studium dá základ v oblasti chemie, ekologie, legislativní ochrany a užívání vod v rámci EU, čištění odpadních vod, vodárenství, vodohospodářství, managementu a v neposlední řadě i rybářství, po jehož vystudování a získání titulu "bakalář" lze odejít do aplikační sféry (střední management), státní správy či samosprávy, podnikat nebo zůstat na škole a pokračovat v navazujícím dvouletém magisterském studiu oboru Rybářství.
Výuka probíhá na Ústavu akvakultury v Českých Budějovicích v českém jazyce.
 

Hana Bumbová,
tisková mluvčí, vedoucí oddělení vnějších vztahů
http://www.jcu.cz/

 

2 Apr 2012