Centre of

Administration

and Operations of

ASCR, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

Videopresentation of the Academy of Sciences

videovizitka ASCR

Přední čeští vědci představí pedagogům nejnovější vědecké výsledky

Na měsíc duben, kdy se u příležitosti mezinárodního Dne Země, stanoveného na 22. dubna, celosvětová pozornost více upíná k problémům planety Země, jsme pro učitele zeměpisu připravili praktický seminář Vědy o Zemi pro pedagogy. Na této akci se dozví řadu novinek z oblasti věd o Zemi a setkají se s předními českými odborníky, kteří jim představí nejnovější vědecké výsledky.

V odpoledním praktickém bloku účastníci osobně navštíví laboratoře Geofyzikálního ústavu AV ČR, v. v. i. Praktikum seznámí posluchače s jednoduchými pokusy, které mohou být využity pro větší názornost výuky na základních a středních školách. Pokusy imitují významné procesy deskové tektoniky, sopečné činnosti a činnosti říčních toků, tedy procesy, které ve velké míře utvářejí a pozměňují zemský povrch. Pokusy budou připravovány v laboratoři přímo před posluchači a doplní je tištěné materiály popisující princip, stavební díly, přípravu a cíle pokusů.

 

Seminář Vědy o Zemi pro pedagogy je zdarma a má zažádáno o akreditaci v systému DVPP Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

 

Více informací o celodenním cyklu přednášek Vědy o Zemi pro pedagogy 2012.

Fotogalerie - cyklus přednášek Vědy o Zemi pro pedagogy 2011

 

Další prakické kurzy pro pedagogy SŠ a ZŠ

Video z dalších kurzů pro pedagogy

21 Feb 2012

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section