Academia 

Video for Media

Photos for Media

RSS  

Introduction of ASCR

Superlaser ELI

ELI

Open Science

otevrena.jpg

Konference Věda bez hranic

 

Get the Flash Player to see this player.

 

 

V úterý 5. dubna 2011 uspořádalo EURAXESS Centrum Česká republika při Středisku společných činností AV ČR, v. v. i. pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy konferenci s mezinárodní účastí s názvem Věda bez hranic: pracovní pozice ve vědě a výzkumu.
Tématem této konference byla mezinárodní mobilita vědeckých výzkumníků ve veřejné i soukromé sféře. Zástupkyně Odboru mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT pohovořily o aktivitách vedoucích k zatraktivnění českého výzkumného prostředí.

Pozornost byla věnována portálu EURAXESS Jobs, který umožňuje vědeckým pracovníkům i jejich zaměstnavatelům orientovat se v nabídce i poptávce zaměstnání v celém evropském výzkumném prostoru. V 38 evropských zemích mohou vědečtí pracovníci využívat služeb EURAXESS center. K těmto zemím patří i Česká republika, jejíž národní síť EURAXESS byla představena společně se službami, které nabízí.

Účastníky zaujali i zahraniční hosté (Chorvatsko, Rakousko), kteří představili strukturu výzkumu a vývoje ve svých zemích a podělili se o zkušenosti s fungováním tamní EURAXESS sítě. Neméně poutavé byly i praktické zkušenosti zahraničních vědeckých pracovníků (z Francie a Indie), působících v České republice.

Pochvalné ohlasy od účastníků, včetně zahraničních hostů, zazněly nejen za výběr zajímavé tématiky a množství přínosných informací, ale i za bezchybnou organizaci konference.

 

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - For media

Search

All intranet Current section