Novinky

Novinky

31.05.2012
Prague Nobel Get-Together / Izraelští nobelisté navštíví Prahu

 

Čtyři nositelé Nobelovy ceny z Izraele a několik dalších mimořádných osobností z oboru chemické biologie, materiálové vědy a strukturní biologie se setkají v Praze ve dnech 30.-31. května 2012 na multidisciplinární konferenci Prague Nobel Get-Together, kterou pořádá Kancelář Akademie věd ČR, Ústav organické chemie a biochemie AV ČR a izraelské velvyslanectví v Praze. Mladým vědcům a studentům se naskytne příležitost setkat se se špičkovými světovými odborníky tváří v tvář během výjimečných a neformálních akcí, kdy můžou např. pohovořit s "Nobelistou" mezi čtyřma očima nebo se s nimi zúčastnit neformální večeře. Více o programu zjistíte na webových stránkách akce png2012.cz.

 



Vážení kolegové,

Rádi bychom vás a vaše studenty pozvali na zcela mimořádnou akci. Ve dnech 30.-31. května tohoto roku se v Technické knihovně v Praze 6 Dejvicích koná "Prague Nobel Get-Together", multidisciplinární konference pořádaná společně Kanceláří Akademie věd ČR, Ústavem organické chemie a biochemie AV ČR a izraelským velvyslanectvím v Praze. K účasti na této akci se nám podařilo získat všechny současné nositele Nobelovy ceny z Izraele (Adu Yonath, Avrama Herschka, Arona Ciechanovera i Dana Schechtmana) a pozvali jsme i několik dalších zcela mimořádných osobností z oboru chemické biologie, materiálové vědy a strukturní biologie.

Konference by měla být hlavně příležitostí pro mladé vědce a studenty potkat špičkové světové odborníky tváří v tvář. Za tímto účelem připravujeme několik zcela výjimečných akcí: jednak chceme dát šanci vybraným studentům setkat se s "Nobelistou" mezi čtyřma očima na cca 30 minut a diskutovat s ním svůj vědecký projekt (nebo cokoli jiného), jednak připravujeme neformální "Dinner with a laureate" organizovaný ve velmi dobrých pražských restauracích, kde budou mít opět vybraní studenti nebo vědečtí pracovníci příležitost povečeřet v úzkém kroužku s nositelem Nobelovy ceny a strávit s ním (nebo s ní) celý večer.

Řekněte prosím, o této akci svým studentům, povzbuďte je, ať se přihlásí, a přijďte i Vy na "Prague Nobel Get-Together"!

Za organizační a programový výbor

Váš

Jan Konvalinka