Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

Výzva k nominacím na Cenu Milady Paulové 2012

Čtvrtý ročník Ceny Milady Paulové za celoživotní přínos české vědě vyhlásilo v těchto dnech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR ve spolupráci s Národním kontaktním centrem – ženy a věda Sociologického ústavu Akademie věd České republiky a Domem zahraničních služeb. V roce 2012 bude cena udělena vynikající české vědkyni působící v oblasti historických věd, a to s odkazem na pedagogicko-výzkumné působení historičky a byzantoložky prof. Milady Paulové, jejíž jméno nese. Ocenění je spojeno s finanční odměnou 150 000 korun.

 
Smyslem této aktivity je veřejně a také formou finančního daru ocenit vědeckou práci významných českých badatelek, poskytnout rolové modely a inspirovat začínající vědkyně nebo studující, které vědeckou dráhu zvažují. Cena je určena významným vědeckým osobnostem za jejich přínos rozvoji oboru, včetně pedagogické činnosti, vedení diplomových a disertačních prací, ale také za spolupráci s občanskými organizacemi nebo průmyslovou sférou. Je adresována vědkyním, které se angažují v akademické, občanské nebo soukromé sféře. Cena se uděluje každý rok v jiné vědní oblasti.
 
Nominační dopisy na letošní laureátku v oblasti historických věd lze zasílat v elektronické podobě na cena@soc.cas.cz nebo na adresu NKC-ŽV, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i., Jilská 1, 110 00 Praha 1, a to do 31. srpna 2012. Více informací naleznete na www.zenyaveda.cz.
 
Připravilo: Národní kontaktní centrum – ženy a věda Sociologického ústavu AV ČR

 

12 Jul 2012

Search

All intranet Current section