pracoviště: Oddělení archeologie pravěku - pracoviště Kutná Hora
pracovní zařazení: -
telefon: 327 511 731
e-mail: koncelovaarup.cas.cz
specializace: obdobím neolitu, specializuje se na otázky vztahu člověka kultury s lineární keramikou ke krajině a jeho chování v ní





Od roku 2004 působí na kutnohorském pracovišti ARÚ, kde se v rámci týmu podílí na dalším zpracování a vyhodnocování dlouholetého výzkumu neolitického sí dliště v Bylanech. Zaměřuje se na digitalizaci, GIS a participuje na dalším analyzování keramického materiálu. V regionu Kutnohorsko dlouhodobě provádí  záchrannou archeologickou činnost. Je členem Oddělení archeologie pravěku AV ČR, Praha, v.v.i.

V současné době studuje postgraduálně na Ústavu pro pravěk a ranou dobu dějinnou FF UK v Praze  s tématem disertační práce „Neolitická sídelní aglomerace v prostoru dnešního Kolína“.

 

.

Výběr z publikační činnosti:

v tisku: The settlement structure of Linear Pottery culture (LBK) in East Bohemia: geographical patterns and cultural continuity. In: Stäuble, H. – Wolfram, S. (eds.) Neue Fragen zur Bandkeramik oder alles beim alten?! Landesamt für Archäologie, Dresden.

2011: Končelová, M. – Květina, P.: Sherds on the map: Intra-site GIS of a Neolithic site. In: Posluschny, A. – Danielisova, A. – Verhagen, P. (eds.) Go your own least cost path. Spatial technology and archaeological interpretation. Oxford : Archaeopress, British Archaeological Reports. International series. 2284.

2011: Květina, P. – Končelová, M.: Kategorie výzdobného stylu na lineární keramice z Bylan. Archeologické rozhledy 63/2, 195-219.

2010: Sociální a symbolický význam neolitických domů. Živá archeologie – REA 11/2010, 32-35.

2007: Herxheim – odpověď na otázku krizového vývoje na konci kultury s lineární keramikou? Živá archeologie. (Re)konstrukce a experiment v archeologii, 8/2007, 11-13.

2005: Struktura osídlení lidu s lineární keramikou ve východních Čechách. Archeologické rozhledy LVII, 651-706. (PDF)

.

  • Print
  • PDF
  • email
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter