Centre of

Administration

and Operations of

ASCR, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

Videopresentation of the Academy of Sciences

videovizitka ASCR

Konference projektu Otevřená věda II

Projekt Otevřená věda II, ve kterém více než 200 stážistů docházelo po dobu dvou let na prestižní vědecké stáže do ústavů Akademie věd a na pracoviště univerzit, nabízí talentovaným studentům příležitost prezentovat výsledky své vědecké práce. Přehlídka výsledků studentské vědecké činnosti se uskuteční 3. – 4. dubna 2012 v Ballingově sále Národní technické knihovny v Praze.

 

Projekt Otevřená věda II přináší přehlídku studentských vědeckých prací talentovaných středoškoláků, kteří mají zájem o vědu a výzkum. Stážisté, kteří navštěvovali ústavy Akademie věd ČR a univerzitní pracoviště od ledna 2010 do ledna/dubna 2012, zpracovali své příspěvky do podoby abstraktu a prezentace. Na konferenci zazní výstupy ze stáží z biologie, chemie, fyziky, matematiky, informatiky, geologie a geografie. Konferenci budou moderovat garanti příslušné oborové sekce, kteří vyhodnotí nejlepší příspěvky. Nejlépe hodnocené studentské práce získají unikátní možnost zúčastnit se prestižní akce Prague Nobel Get-Together, přednášek držitelů Nobelovy ceny za chemii. Nejlepší příspěvky budou doporučeny k účasti na mezinárodním letním kempu mladých přírodovědců v Portugalsku a na mezinárodní konferenci ESOF 2012 - Euroscience Open Forum v Irsku. Všichni stážisté obdrží certifikát o absolvování studentské vědecké stáže Otevřené vědy II.

Studentská konference bude simulovat skutečnou vědeckou konferenci. Jejím cílem je setkání studentů s kolegy z oboru, představení studentských stáží a projektu Otevřená věda II veřejnosti. Studenti v krátkých prezentacích představí téma své a výsledky, ke kterým v rámci své stáže dospěli. K účasti na konferenci se přihlásilo 65 mladých vědců. Konference se zúčastní předseda Akademie věd ČR, prof. Jiří Drahoš. Dále také zástupci ústavů AV ČR a univerzit, kteří se do projektu zapojili jako lektoři stáží a popularizátoři vědy.

 

 

Kde se konference uskuteční a jak se přihlásit?

2. studentská vědecká konference se koná ve dnech 3. - 4. dubna 2012 na adrese:

Národní technická knihovna
Technická 6 / 2710
160 80 Praha 6 – Dejvice
Web: http://www.techlib.cz/

Konference se uskuteční v přízemí NTK - Ballingově sále.

 

Chcete-li se konference zúčastnit, registrujte se pomocí registračního formuláře , který odešlete na adresu: zaludova@ssc.cas.cz .

 

Přijďte si poslechnout, co se děje ve vědě a výzkumu, nejnovější poznatky vám přiblíží talentovaní středoškoláci ve svých příspěvcích. Na akci zveme především středoškolské studenty, pedagogy, lektory stáží, média i širokou veřejnost, kterou téma práce s talentovanou mládeží zajímá. Výstupem 2. studentské vědecké konference Otevřené vědy II bude vydání sborníku abstraktů a prezentací, který bude zveřejněn na těchto internetových stránkách. Zde si můžete stáhnout kompletní program konference .

 

 

Více informací o akci poskytuje:

Mgr. Michaela Žaludová

e-mail: zaludova@ssc.cas.cz

tel. (+420) 221 146 386.

22 Mar 2012

The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section