Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

Rozhlasová Třetí dimenze v AV ČR

Diskusní pořad o vědě na stanici ČRo Leonardo
Jak lze objektivně hodnotit českou vědu, jaké je její postavení v globalizovaném světě, jak se daří našim badatelům doma i v zahraničí, vrátí se zpět do Česka? O těchto i dalších aktuálních otázkách spojených s vědou se v lednu debatovalo na půdě Akademie věd ČR za účasti jejího předsedy prof. Jiřího Drahoše, prof. Pavla Jungwirtha z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR a doc. Radka Špíška z Ústavu imunologie 2. LF UK a FN Motol. Záznam besedy odvysílala v pátek 27. 1. 2012 v pořadu Třetí dimenze rozhlasová stanice ČRo Leonardo – viz zde.

 

Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

 

 

Zveme vás na další diskusní setkání Třetí dimenze, které pořádá Český rozhlas Leonardo a časopis Vesmír ve spolupráci se Střediskem společných činností AV ČR, tentokrát na téma:

 

Kam míří Brazílie - Bude jednou ze čtyř nejsilnějších světových ekonomik?

věnované ekonomické i společenské situaci dnešní Brazílie. Do budoucna nás může v mnoha ohledech překvapit. Změní Brazílie obchodní mapu světa? Jaká bezpečnostní rizika představuje Amazonie? Zaměří se Brazílie na země Jihu, nebo na „rozvinutý“ svět? Dívá se Brazílie na EU skepticky, nebo stojí o spolupráci?

 

Středa 15. února 2012 od 19 hodin
budova Akademie věd ČR, Národní třída 3, Praha 1, sál č. 205

 

Pro více informací nahlédněte do přiložené pozvánky.

 

 

Nově jsou diskusní setkání Českého rozhlasu Leonardo organizovány právě v budově Akademie věd ČR, na Národní třídě v Praze.

" Třetí dimenze Plus, které natáčíme jednou měsíčně s publikem, se úspěšně rozvíjejí od roku 2006. Pořady se dlouho připravovaly v Městské knihovně v Praze, která s námi také projekt před léty spouštěla. Teď ale cítíme, že je potřeba trochu inovovat zavedený formát. A logicky nás napadlo, že přirozeným partnerem v této věci je Akademie věd ČR. Jsme rádi, že se tady náš nápad setkal s pochopením a doufáme, že se tu budou veřejné diskuse rozvíjet nejméně dalších pět let. Do budoucna navíc počítáme s větším využitím multimédií a pro tyto aktivity nabízí Akademie věd ideální zázemí," uvedl šéfredaktor Českého rozhlasu Leonardo Luboš Veverka.
 

2 Feb 2012

Search

All intranet Current section