Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Chemičtí inženýři z celého světa v Praze

Kongres CHISA 2012
Jubilejní 20. mezinárodní kongres chemického a procesního inženýrství CHISA se uskuteční pod záštitou předsedy Akademie věd ČR prof. Jiřího Drahoše v Praze ve dnech 25.–29. srpna 2012. Jiří Drahoš bude tomuto kongresu zároveň předsedat. Akci pořádají Česká společnost chemického inženýrství v úzké spolupráci s Ústavem chemických procesů AV ČR a Inženýrskou akademií ČR. Letošní setkání rámuje několik výročí – první mezinárodní kongres CHISA byl uspořádán v roce 1962 v Brně. Od roku 1972 se pak kongresy, které patří k nejvýznamnějším světovým akcím v oboru, pravidelně konají v Praze.

 

 
Pořadatelé očekávají účast zhruba 1000 účastníků ze 78 zemí celého světa. Odborný program v deseti paralelních sekcích zahrnuje čtyři kongresové plenární přednášky, 57 zvaných přednášek v sekcích a zhruba 1400 přijatých standardních příspěvků ve formě přednášek i vývěsek (bližší údaje na www.chisa.cz/2012).
 
Součástí doprovodného programu jsou i prestižní zasedání exekutivy Evropské federace chemického inženýrství, pracovních skupin federace a další významné akce.
 
Kongres bude slavnostně zahájen 25. srpna 2012 v 19.30 hodin v prostorách pražského hotelu Clarion. Na tradičním kongresovém koncertu 27. srpna ve Smetanově síni Obecního domu vystoupí Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK se skladbami Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany.
 
Bližší informace
Prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., předseda kongresu CHISA 2012, tel.: 224 229 610, e-mail: drahos@kav.cas.cz
 
Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR

 

16 Aug 2012

Search

All intranet Current section