Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Prof. Jiří Drahoš přednášel v Českém statistickém úřadu

Vystoupením předsedy Akademie věd ČR prof. Jiřího Drahoše pokračoval v pátek 14. září 2012 interní přednáškový cyklus Českého statistického úřadu (ČSÚ) „Uživatelé statistiky statistikům“. Ve své přednášce „Analýza časových řad (nejen) v chemickém inženýrství“ se prof. Jiří Drahoš zabýval mimo jiné historií komparace časových dat, srovnáním lineární a nelineární analýzy včetně výhod a nevýhod jednotlivých přístupů při statistickém zpracování dat. V úvodu též ocenil práci ČSÚ a připomněl, že právě tvrdá data z tohoto úřadu zabránila ještě většímu krácení rozpočtu AV ČR.

 
Jako další host pak vystoupila předsedkyně Technologické agentury ČR Rút Bízková. Hovořila mimo jiné o důležitosti statistického zpracování výsledků vědy a výzkumu jako nezbytného předpokladu pro formování a prognostiku české vědní politiky.
 
Ve zmíněném cyklu přednášejí externí odborníci zaměstnancům ČSÚ o využití statistiky a statistických výsledků v jejich oboru činnosti. „Takovéto sdílení zkušeností je inspirativní pro naše zaměstnance i pro přednášejícího, oboustranně přispívá k vzájemnému poznání a nastoluje náměty na případné zlepšení statistických výstupů či způsobů jejich diseminace,“ uvedl ředitel odboru vnější komunikace Michal Novotný.
 
Foto: Jan Bartáček
Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR

 

14 Sep 2012

Search

All intranet Current section