Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

Nabídka letních škol na Jihočeské univerzitě

Jihočeská univerzita připravila na letošní červenec osm letních škol a kurzů. Akce jsou určeny převážně pro středoškoláky a vysokoškoláky studenty ale i veřejnost. Univerzita nabízí např. intenzivní jazykové kurzy, kurzy zaměřené na samostatnou práci na malých vědeckých projektech nebo kurzy zaměřené na management, sociologii, politické vědy, biologii apod.

 
Foto: Archiv JU
 
•             Managing International Business Summer School 2012
Ekonomická fakulta pořádá ve spolupráci s australskou Victoria University v Melbourne druhý ročník mezinárodní letní školy. Hlavní náplní je odborný program zaměřený na management a exkurze do významných firem působících nejen v jižních Čechách. Vedle odborného programu mají australští studenti možnost navštívit památky a historická města České republiky. Letní škola se koná v termínu 20.6. - 20.7. 2012.
•             Letní rybářská škola 2012 pro studenty středních i vysokých škol
Letní škola, kterou v termínu 2. 7. – 27. 7. 2012 pořádá Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický FROV JU, je čtyřtýdenním kurzem, během kterého budou účastníci intenzivně pracovat na projektu, vyslechnou si zajímavé přednášky a zúčastní se exkurzí. Nedílnou součásti kurzu je i závěrečné sympozium, kde budou prezentovány jednotlivé řešené projekty a získané výsledky.
•             Letní škola a Schola ludus
Obě akce realizované Školou komplexních systému FROV JU ve spolupráci s Ústavem nanobiologie a strukturní biologie CVGZ AV ČR,v.v.i., se uskuteční v Nových Hradech od 1. do 28. července 2012. Letní škola je určena pro studenty středních škol, Schola ludus pro studenty vysokoškolské. Každý účastník pracuje na vlastním vědeckém projektu v laboratořích Jihočeské univerzity a Akademie věd. Své výsledky prezentují na závěrečném workshopu.
•             Sommerkolleg 2012
Od 1. července do 21. července 2012 potrvá letní škola českého a německého jazyka, kterou společně organizují Pedagogická fakulta JU a Universität Wien. V Českých Budějovicích se bude společně učit 18 studentů z České republiky a 18 studentů z Rakouska. Denní program se bude skládat z jazykové výuky, volitelných odborných seminářů a doplňkových akcí – exkurzí, autorských čtení a přednášek.
•             Letní škola Armstrong Atlantic State University
Ve dnech od 4. do 20. července 2012 přivítá Jihočeská univerzita již potřetí studenty letní školy z Armstrong Atlantic State University (Savannah, Georgia, USA). Letos se školy zúčastní celkem 12 studentů a 3 profesoři v oborech sociologie, politické vědy a kriminalistika. Mimo plánovaného výukového programu skupinu čeká návštěva Hluboké nad Vltavou, Českého Krumlova a Třeboně, ale také 4denní výlet do Vídně, Budapešti a Keszthely. Kurzy v rámci této letní školy budou přístupné i studentům Jihočeské univerzity.
•             Letní škola slovanských studií
Třítýdenní kurz je určen zejména pro zahraniční studenty češtiny a slavistiky, učitele a překladatele i pro laické zájemce o český jazyk. Letos se v termínu 20. 8. – 7. 9. 2012 uskuteční již po jednadvacáté. Letní škola slovanských studií je organizována Ústavem bohemistiky Filozofické fakulty Jihočeské univerzity. Účastníci jsou podle znalostí a zvládnutí českého jazyka rozděleni do tří skupin – začátečníci, středně pokročilí, pokročilí. Pro každou skupinu je připraven odlišný program.
•             Týden se současnou biologií
Šestý ročník akce, která 25 vybraným středoškolským studentům přiblíží metody moderního biologického bádání, se uskuteční od 3. do 7. 9. 2012. Účastníci se každý den seznámí s vybranou oblastí biologie - algologií, molekulární biologií, zoologií atd. Získané poznatky využijí při praktických cvičeních jak v laboratořích, tak i v terénu.
•             Letní škola migračních studií
Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) ve spolupráci s katedrou společenských věd Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity zvou studenty bakalářských, magisterských a doktorských programů na IOM Letní školu migračních studií, která proběhne ve dnech 3. – 7. září 2012 na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích.
Jedná se o 4. ročník letní školy migračních studií organizované Mezinárodní organizací pro migraci (IOM), která se v minulých letech konala na Fakultě managementu VŠE v Jindřichově Hradci (2009 a 2010) a na Fakultě sociálních věd Karlovy univerzity v Praze. Vzhledem k účasti zahraničních lektorů i studentů je výukovým jazykem angličtina. Účastnický poplatek 100 EUR hradí ubytování, stravu (snídaně a obědy), výukové materiály atd.

Hana Bumbová,
tisková mluvčí, vedoucí oddělení vnějších vztahů
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

 

27 Jun 2012