Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111
Fax: +420 221 403 307
e-mail:

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Vizitka SSČ AV ČR, v. v. i.

videovizitka SSC

SCIAP 2012 – další ročník úspěšné soutěže má své vítěze

SCIAP 2012 – další ročník úspěšné soutěže má své vítěze

 

Důležité odkazy

23_6_11_Letni_skola_pamatnik_Vitkov_foto_skys_x26x_resize.jpgTVT_logo_2012_RGB__A_CZ_modre.png

Mazanek_logo.png

Listopadovou Třešť navštívili pedagogové přírodovědných oborů

Do Třeště, města betlémů, se v listopadu sjelo 80 středoškolských pedagogů s aprobací chemie, fyziky a biologie, aby zde načerpali nové vědomosti a znalosti z daných oborů, ale i proto, aby se neformálně setkali s kolegy z jiných škol a v neposlední řadě, aby si odpočinuli od každodenních starostí ve škole. Kurzy pro středoškolské pedagogy přírodovědných oborů mají tradici již od roku 2005.

 

Organizátoři kurzů pro účastníky připravili sérii přednášek a praktických cvičení, které lektorsky zajišťovali badatelé a vědci z pracovišť Akademie věd ČR a vysokých škol. Pedagogové fyziky tak například měli možnost se známým moderátorem počasí, Michalem Žákem, proniknout hlouběji do tajů meteorologie anebo si vyzkoušet měření se systémem Vernier na konkrétních experimentech. V týdnu určeném chemii si frekventanti kurzu zase mohli vyslechnout přednášku naší přední odbornice na jadernou energii, Dany Drábové, o přínosech a rizicích jaderných technologií. V rámci praktik byla zařazena laboratorní cvičení, kde si chemikáři sami vyzkoušeli řadu chemických experimentů pod dozorem garanta kurzu, Petra Šmejkala a jeho odborného asistenta, Luďka Míky. V posledním týdnu pedagogové biologie mimo jiné navštívili místní SOŠ a SOU Třešť, kde si v rámci odborné exkurze prohlédli jejich arboretum a zimní zahradu, včetně skleníku, fóliovníku a ovocného sadu.

 

Podporu pedagogům v jejich dalším vzdělávání přijel do Třeště vyjádřit i současný předseda AV ČR, prof. Jiří Drahoš. V dotazníkovém šetření, které proběhlo vždy na závěr každého z kurzu, pedagogové vyjádřili poděkování, ocenili profesionalitu, ale i lidský přístup, v neposlední řadě vyzdvihli možnost výměny zkušeností v oboru a s výukou s ostatními kolegy. Příjemným bonusem byla společenská a přátelská atmosféra při večerech s kytarou.

 
 

7.12.2012