Search

All intranet Current section


Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Evropský týden mozku 2013

Přední čeští odborníci na neurovědy představí veřejnosti nové poznatky při příležitosti Evropského týdne mozku, který se každoročně koná ve stejnou dobu v Evropě i v USA. V Praze se letos uskuteční v týdnu od 4. do 8. března. Na organizaci cyklu přednášek o léčení nervových a duševních chorob, vnímání času, kódování informací o zvuku v mozku, léčení chorob mozku a míchy kmenovými buňkami a tkáňovými náhradami aj. se podílejí Ústav experimentální medicíny AV ČR, Česká společnost pro neurovědy J. E. Purkyně a Středisko společných činností AV ČR.

 
V letošním roce Evropský týden mozku obohatí dokumentární filmy z oblasti neurověd, které poskytl AFO – Academia Film Olomouc. Podrobnosti k programu naleznete zde .
 
V Evropě akci koordinuje European Dana Aliance for the Brain (EDAB), ve Spojených státech Dana Aliance for Brain Initiatives. V Praze vznikla v Ústavu experimentální medicíny AV ČR centrála pro ČR, Maďarsko, Polsko a další východní evropské země. V ČR se Evropský týden mozku letos koná již po patnácté.
Tisková konference k zahájení Evropského týdne mozku se uskuteční v pondělí 4. března 2013 ve 13 hodin v místnosti č. 108 v budově Akademie věd ČR, Národní 3, Praha 1.
 
Bližší informace:
Barbora Bílková, Odbor popularizace vědy a marketingu SSČ AV ČR, v. v. i., tel.: +420 221 403 405, e-mail: bilkova@ssc.cas.cz

 

25 Feb 2013