Search

All intranet Current section


Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

S mobilem na hodinu fyziky?

Netradiční prezentace Ústavu termomechaniky AV ČR
Velice atraktivní formu zvolil pro představení své výzkumné činnosti Ústav termomechaniky AV ČR, když v květnu instaloval ve výloze Knihkupectví Academia na rohu Václavského náměstí a Vodičkovy ulice v Praze unikátní interaktivní výstavu. Ta chce především mladým lidem a studentům přiblížit některé oblasti aplikované fyziky zkoumané na tomto pracovišti Akademie věd ČR. Najdete zde několik zajímavých exponátů, například robota, část letadla, turbínovou lopatku či zářící plazmový oblouk. U každého artefaktu je otázka s příslušnou webovou adresou a QR kódem odpovědi.

 
Pokud si tedy odskočíte k výloze z hodiny fyziky s chytrým telefonem, můžete se dozvědět nejen odpověď na zmíněné otázky (např. „Tušíte, k čemu slouží náhrdelník, který má robot kolem krku?“), ale i další zajímavosti k exponátu. Stačí jen mobilním telefonem naskenovat QR kód nebo napsat adresu.
 
Pro ty, kteří nemohou této „vzdělávací hry“ zúčastnit osobně, čeká na webu na adrese http://www.it.cas.cz/kampan-academia interaktivní replika výlohy, kde si lze otázky vyzkoušet bez mobilního telefonu.
 
Kontakt: Mgr. Marie Kajprová, Ústav termomechaniky AV ČR; www.it.cas.cz; tel.: 266 053 154; e-mail: kajprova@it.cas.cz
 
Připravily: Ústav termomechaniky AV ČR a Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR
 

13 May 2013