Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111
Fax: +420 221 403 307

e-mail:

 

IČ: 60457856

DIČ: CZ60457856

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Euraxess centrum

videovizitka SSC

Úspěšný druhý ročník Workshopu SCIAP

 Úspěšný druhý ročník Workshopu SCIAP

Připravované akce

21_9_2012_Predavani_certifikatu_SSC_pro_klicove_pracovniky_THS_foto_skys_x37x.JPG

Důležité odkazy

23_6_11_Letni_skola_pamatnik_Vitkov_foto_skys_x26x_resize.jpgTVT_logo_2013_B_RGB_CZ.png

Mazanek_logo.pnglvicek.png

Vědecké stáže jsou nyní otevřené také pro pražské studenty

Máme dobrou zprávu pro všechny Pražáky, které baví věda! Mohou se nyní hlásit na vědecké stáže na Akademii věd ČR, které budou probíhat v období od června 2013 do prosince 2013. Stáže probíhají po celý rok, tedy včetně období školních prázdnin (červenec/srpen). Neváhejte, v letošním roce nabízíme v rámci vědeckých stáží pouze 25 míst na pracovištích AV ČR v Praze.

Studentské vědecké stáže se konají na vědeckých pracovištích Akademie věd ČR, především v Praze, ale i v okolních krajích. Na stáže se mohou hlásit všichni

 

studenti pražských středních škol (i odvídající ročníky víceletých gymnázií). Stáže probíhají pod přímým vedením lektorů z řad vědecko-výzkumných pracovníků ústavů Akademie věd ČR. Studentské vědecké stáže Otevřené vědy Praha budou probíhat v období od 06/2013 do 12/2013. Stáže probíhají po celý rok, tedy včetně období školních prázdnin (červenec/srpen). Doba konání stáže v jednom měsíci je stanovena na minimálně i maximálně 8 hodin. Stáž může probíhat v jednom pracovním dni nebo být rozdělena do několika dní v měsíci, dle příslušného počtu hodin.


V roce 2013 nabízíme 25 vědeckých stáží studentům pražských středních škol. Nabídka volných témat studentských vědeckých stáží je zveřejňěna na této webové stránce a je průběžně aktualizována. Vybírat můžete v naší databázi stáží: http://www.otevrenaveda.cz/nabidka-stazi/.


Výzva pro vědecké pracovníky Akademie věd ČR: stále přijímáme nabídku témat studentských vědeckých stáží. Prostřednictvím formuláře zveřejněného na http://www.otevrenaveda.cz/otevrena-veda-praha/ můžete odesílat své nabídky.


Pro studenty účastnící se stáží, budou na podzim 2013, organizovány také dva jednodenní kurzy základů vědecké práce pro středoškoláky: Kurz Vědecká komunikace a její psané žánry - techniky vědeckého psaní a Kurz Technika mluveného projevu a prezentace, oba ve spolupráci s Ústavem pro jazyk český AV ČR, v. v. i.
 

Cílem projektu Otevřená věda Praha je zapojit talentované středoškolské studenty pražských škol do vědecké činnosti ústavů Akademie věd ČR, vzdělávat je v oblasti přírodních věd (biologii, chemii, fyzice, matematice, informatice, geologii a geografii) a motivovat je k volbě vědecké kariéry. Studentské vědecké stáže pro středoškoláky umožní pražským studentům středních škol, zapojit se do vědecké činnosti na pracovištích Akademie věd ČR. V roce 2013 bude realizováno 25 vědeckých stáží pro studenty pražských středních škol.

 

Více informací o projektu naleznete zde:  http://www.otevrenaveda.cz/otevrena-veda-praha/ nebo kontaktujte přímo manažera projektu:

Mgr. Michaela Žaludová
tel.:   +420 221 403 853
email: zaludova@ssc.cas.cz

10.6.2013