Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111

 

IČ: 60457856

DIČ: CZ60457856

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Euraxess centrum

videovizitka SSC

ADSN Lvíček v provozu

 Úspěšný druhý ročník Workshopu SCIAP

 

Připravované akce

21_9_2012_Predavani_certifikatu_SSC_pro_klicove_pracovniky_THS_foto_skys_x37x.JPG

Důležité odkazy

23_6_11_Letni_skola_pamatnik_Vitkov_foto_skys_x26x_resize.jpgTVT_logo_2013_B_RGB_CZ.png

Mazanek_logo.pnglvicek.png

Pořádáme největší evropskou soutěž pro mladé vědce EUCYS

Akademie věd ČR v letošním roce hostí jubilejní 25. ročník mezinárodní soutěže European Union Contest for Young Scientists - EUCYS. Mezinárodní přehlídka mladých vědeckých talentů proběhne ve dnech 20. – 25. září 2013 v areálu Výstaviště Praha - Holešovice. Soutěž mladých vědců z celé Evropy i z mnoha mimoevropských zemí nabídne návštěvníkům prezentaci zajímavých studentských projektů z oblasti přírodních, technických a humanitních věd.

 

Celoevropská soutěž je prestižní událostí mezinárodního významu. Každoročně ji hostí jiný členský stát Evropské unie. Česká republika má letos čest být hostitelem jubilejního 25. ročníku. Soutěže se účastní studenti ve věku 14 – 21 let z Evropy i z mnoha mimoevropských zemí. Vítězové národních vědeckých soutěží se sjedou do Prahy, aby se zde utkali o prestižní ceny finančního charakteru, ale i stáže v mezinárodních výzkumných organizacích nebo o účast na předávání Nobelovy ceny. Studenty čeká nejen soutěžní klání, ale také zábavný doprovodný program naplněný hrami, interaktivními exponáty, technologickými zajímavostmi a vědeckými pokusy. Soutěž odstartuje Zahajovací ceremoniál a světelná show na Křižíkově fontáně. Slavnostní předávání cen vítězům jednotlivých kategorií se uskuteční v historických prostorách Betlémské kaple, provázet jím bude moderátor Marek Eben. Soutěžící se rozloučí s Prahou působivou laserovou podívanou na závěrečném večírku v klubu SaSaZu. EUCYS 2013 slibuje nezapomenutelné zážitky pro všechny!

 

Spolupořadatelem soutěže EUCYS 2013 je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Této mimořádné události poskytl záštitu prezident České republiky Miloš Zeman, předseda Senátu ČR Milan Štěch, místopředsedkyně Senátu ČR Alena Gajdůšková a předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Miroslava Němcová. Na jubilejním 25. ročníku EUCYS přislíbila účast také evropská komisařka pro výzkum a inovace Máire Geoghegan Quinnová. Slavnostních ceremoniálů, konaných v průběhu akce, se zúčastní významní představitelé kulturního, vědeckého i politického života v České republice.

U příležitosti představení soutěže EUCYS v České republice uspořádala Akademie věd ČR Snídani s novináři, která se uskutečnila 27. června 2013 v 9:00 hod. v prostorách ERA Světa na Jungmannově náměstí v Praze. "Doufám, že letošní ročník ozdobí pražský podzim a bude patřit ke špičkovým akcím v celoevropském měřítku,“ uvedl předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš. S novináři přišel posnídat prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c. - předseda Akademie věd ČR, Mgr. Michal Urban - ředitel Odboru pro mládež MŠMT ČR, PhDr. Kateřina Sobotková - hlavní manažer EUCYS 2013, Miroslav Rapčák - vítěz EUCYS 2010 a paní režisérka Lenka Vinická.

 

Nechte se unést světem fantazie a touhou po poznání. Přijďte se přesvědčit a navštivte EUCYS 2013! Více informací o soutěži naleznete na webových stránkách EUCYS 2013: www.eucys2013.cz.

 

 

Hlavní manažer EUCYS 2013
PhDr. Kateřina Sobotková
E-mail: sobotkova@ssc.cas.cz
Tel.: +420 221 403 852

 

Press Office
E-mail: press@eucys2013.cz
Web: www.eucys2013.cz
 

2.7.2013