|

The official magazine of the ASCR

 


Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

(Nejen) O vědě a novinářství v Městské knihovně

mk_perex.jpgRedakce Akademického bulletinu přijala nabídku Mezinárodního českého klubu, aby v rámci pravidelného pořadu Hovory bez hranic, který se koná už od roku 1995 v Městské knihovně v Praze, uspořádala besedu (Nejen) O vědě a novinářství. V pondělní podvečer 11. června 2012 se do Malého sálu sešli hosté, aby si poslechli povídání šéfredaktorky Akademického bulletinu Mariny Hužvárové s autorkou knihy Skrytá poselství vědy Sylvou Daníčkovou a rostlinným fyziologem Janem Krekulem z Ústavu experimentální botaniky AV ČR.

mk_02.jpg

Všechna fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

 

mk_02.jpg

 

Pořad doprovázel na klavír i zpěvem Láďa Vrchota a zpestřila jej také fotoprezentace portrétů významných českých vědců zpovídaných Sylvou Daníčkovou a zařazených v knize, dále záběry ze setkání v Lannově vile při prvním vydání knihy (Academia 2009) nebo z letošního pořadu v Divadle Viola ke druhému, doplněnému vydání Skrytých poselství vědy (2011).

 

mk_02.jpg

 

mk_02.jpg

 

 

mk_02.jpg

 

Cyklus Hovory bez hranic se zaměřuje především na setkávání s významnými krajany ze zahraničí. A protože ani věda nemůže být omezena hranicemi, žije po světě i mnoho českých vědců. Povídání s vědeckou tematikou sem tedy bezpochyby patří.

 

 

mk_02.jpg

 

mk_02.jpg

red

13 Jun 2012