Search

All intranet Current section


Týden vědy a techniky 2013 Věda pro vás

Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Setkání členů AV ČR a SAV

Lannova vila v pražské Bubenči hostí ve dnech 25.–26. listopadu 2013 setkání členů vedení Akademie věd ČR a Slovenské akademie věd. Představitelé obou blízkých institucí se scházejí každoročně – vzájemně se informují o svých problémech i úspěších, vyměňují si poznatky z důležitých oblastí společného zájmu a hledají společná stanoviska. Na programu letošního jednání je například představení nové strategie AV ČR, otázka podpory perspektivních lidských zdrojů na pracovištích, diskuse o pořádání bilaterálních tematicky zaměřených konferencí s perspektivními postdoktorandy a mladými vědeckými pracovníky či spolupráce v rámci Evropské unie.

 
Za Akademii věd ČR se jednání účastní delegace ve složení: předseda AV ČR prof. Jiří Drahoš, místopředseda AR pro I. VO dr. Jan Šafanda, místopředseda pro III. VO dr. Pavel Baran, člen předsednictva pro ekonomiku Ing. Pavel Bobák, člen předsednictva AR a předseda VR prof. Jiří Čtyroký, člen AR pro podporu vědy a Strategii rozvoje prof. Jiří Chýla, členka AR pro spolupráci v oblasti bilaterálních dohod a mezinárodních organizací dr. Hana Sychrová, členka AR pro legislativu, vnitřní správní systém AV ČR a správu majetku dr. Lenka Vostrá, členka AR zastupující místopředsedu pro II. VO a členka AR pro podporu vědy a Strategii rozvoje prof. Eva Zažímalová, člen AR pro vědeckou přípravu a spolupráci s VŠ prof. Jan Zima, konzultant AR pro kohezní politiku EU a přípravu strukturálních fondů 2014–2020 dr. Jan Hrušák, tajemník AR Daniel Kozák, MBA.
 
Za Slovenskou akademii věd na jednání participují místopředseda pro ekonomiku prof. Pavel Šajgalík, člen předsednictva dr. Karol Fröhlich, místopředseda pro II. VO dr. Richard Imrich, místopředsedkyně pro III. VO dr. Dagmar Podmaková, vědecký sekretář dr. Dušan Gálik, předsedkyně Sněmu JUDr. Zuzana Magurová.
 
Více se o setkání členů AV ČR a SAV dočtete v lednovém čísle Akademického bulletinu.
 
Foto: Stanislava Kyselová (Akademický bulletin)
Připravil: Akademický bulletin
 

26 Nov 2013