Search

All intranet Current section


Vzkaz předsedy AV ČR prof. Jiřího Drahoše pracovníkům Akademie věd ČR do roku 2014 Věda pro vás

Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Nositelé Akademické prémie představili výsledky své práce

Přednášky laureátů Akademické prémie – Praemium Academiae za rok 2007 prof. MUDr. Jiřího Forejta, DrSc. (Ústav molekulární genetiky AV ČR) Genetické mechanismy vzniku nových druhů a prof. Ing. Pavla Hobzy, DrSc. (Ústav organické chemie a biochemie AV ČR) Nekovalentní interakce – teorie a aplikace v chemii a biodisciplínách byly uspořádány 23. 10. 2013 v sídle AV ČR. Nositelé této významné podpory excelentního výzkumu představili posluchačům hlavní výsledky své šestileté vědecké práce. Badatelskou invenci prof. J. Forejta a prof. P. Hobzy ocenil při této příležitosti předseda AV ČR prof. Jiří Drahoš: „Oba patří do zlatého fondu naší instituce.“

 
Akademická prémie – Praemium Academiae je přísně výběrovým nástrojem finanční a morální podpory excelence v Akademii věd ČR. Jejím smyslem je podpora vynikajících vědeckých osobností, které jsou nositeli výzkumu na špičkové mezinárodní úrovni. O udělení Akademické prémie rozhoduje předseda AV ČR, který si pro tento účel zřizuje poradní komisi složenou z předních domácích a zpravidla i zahraničních odborníků.
 
Akademická prémie se uděluje na dobu šesti let s podporou do výše 5 mil. Kč ročně. Na konci tohoto období vědci přednesou zprávu o svých výsledcích formou veřejné přednášky na celoakademické půdě, každoročně předkládají přehled o využití finančních prostředků a bibliografii publikovaných prací.
 
Anotace přednášek:
 
Foto: Stanislava Kyselová (Akademický bulletin)
Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR
 

 

23 Oct 2013