Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111

 

IČ: 60457856

DIČ: CZ60457856

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Euraxess centrum

videovizitka SSC

11. minuta festivalu Týden vědy a techniky AV ČR 2013

9. minuta festivalu Týden vědy a techniky

Důležité odkazy

23_6_11_Letni_skola_pamatnik_Vitkov_foto_skys_x26x_resize.jpgTVT_logo_2013_B_RGB_CZ.png

Mazanek_logo.pnglvicek.png

TÝDEN VĚDY A TECHNIKY: Světem internetu bezpečně

Jaké služby v prostředí Internetu používáme? Mailujeme? Chatujeme? Máme svou webovou stránku nebo profil v prostředí sociálních sítí? Zveřejňujeme informace o svém životě, plánech, názorech, zpřístupňujeme fotky z dovolené a absolvovaných společenských akcích? A co náš notebook, tablet, spart phone? Staráme se o ně pečlivě? Chráníme je adekvátně před zneužitím?

 

Posluchači budou seznámeni se základními bezpečnostními riziky, které při práci s Internetem hrozí, jak se vyvarovat základních chyb, jak chránit své soukromí, identitu a jak držet pod kontrolou "informační stopu", kterou za sebou v prostředí Internetu zanecháváme. Přednáška se stručně dotkne témat jak z oblasti technické, tak z oblasti právní, aby posluchač získal představu, jakým způsobem řeší současná legislativa problémy v prostředí digitálního světa, co je v prostředí Internetu bráno jako trestný čin, co jako přestupek a jaké naše chyby a neznalosti mohou pro nás mít následky.

 

VEŘEJNÁ PŘEDNÁŠKA

Datum a čas konání: 8. listopadu 2013 v 11:00 h
Místo konání: Akademie věd ČR, Národní 3, Praha 1 - Velký sál

Přednášející: Andrea Kropáčová, CESNET a Jan Kolouch, Ph.D., Policejní akademie ČR
 

Na přednášku je nutné se předem registrovat.

 

Udělejte si po přednášce ještě čas na nevšední a unikátní interaktivní expozice. Nebudete litovat! Budova Akademie věd se totiž po dobu Týdne vědy a techniky AV ČR promění v science centrum, kde budete moci jít po stopách zločinu, nahlédnout do útrob elektrárny, změřit si radioaktivitu svých hodinek, vyzkoušet si nejnovější počítače nebo poznat své vlastní DNA… Interaktivní expozice jsou zdarma a jsou přístupné ve všední dny od 10 do 18 hodin. Více informací o výstavách v budově AV ČR naleznete zde.
 

7.11.2013