Search

All intranet Current section


Vzkaz předsedy AV ČR prof. Jiřího Drahoše pracovníkům Akademie věd ČR do roku 2014 Věda pro vás

Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Podpis dohody o spolupráci AV ČR s Pardubickým krajem

Předseda Akademie věd ČR prof. Jiří Drahoš a hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický podepsali novou smlouvu o spolupráci. Slavnostní akt se konal v pátek 18. 10. 2013 v pražské Lannově vile v rámci společného semináře, na němž byly představeny výsledky již desetileté spolupráce AV ČR s Pardubickým krajem a Sdružením obcí Orlicko. Osm ústavů AV ČR, které se na těchto aktivitách podílejí, představilo výsledky řady projektů – od modelování úniku a transportu nebezpečných látek z průmyslových zdrojů pardubické aglomerace přes ekologické studie, otázky biodiverzity až po témata migrace obyvatel a studia zahraničních komunit v regionu.

 
Smluvní strany se dohodly, že další výzkumné práce budou realizovány na základě samostatných smluv mezi jednotlivými pracovišti AV ČR a subjekty působícími na území Pardubického kraje. Podporována bude zejména spolupráce zaměřená na řešení ekologických problémů kraje a studium národnostních a sociálně-ekonomických problémů příhraniční česko-polské oblasti, a to se snahou přispět k ekonomické a společenské aktivaci tohoto území v rámci České republiky.
 
 
Get the Flash Player to see this player.

Odbor audivizuálních tecnologií, SSČ AV ČR, v. v. i.

 
Koordinátorem spolupráce bude za Akademii věd ČR prof. Zbyněk Jaňour z Ústavu termomechaniky AV ČR a za Pardubický kraj radní zodpovědný za sociální věci a neziskový sektor Ing. Pavel Šotola. „Akademie věd vítá tuto inspirující spolupráci a zároveň máme velký zájem na její rozšíření i na další kraje a regiony ČR,“ řekl předseda AV ČR prof. Jiří Drahoš.
 
Smyslem spolupráce mezi ústavy Akademie věd ČR a kraji či regiony České republiky je výzkum a jeho aplikace při řešení úkolů sociálního, ekonomického, ekologického, přírodního a kulturního charakteru, aby výsledky přispěly ke zlepšení kvality života obyvatel dané oblasti.
 
Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR
Fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
 

 

18 Oct 2013