|

The official magazine of the ASCR

 


Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Edice Literatura ke stažení nabízí další výstavu

Oddělení pro výzkum starší literatury Ústavu pro českou literaturu AV ČR připravilo v ediční řadě Literatura ke stažení výstavu Václav Hájek z Libočan. Život a dílo. Expozice zveřejněná na webových stránkách ústavu u příležitosti konference Na okraj Kroniky české a vydání její první moderní edice v Nakladatelství Academia obsahuje 15 panelů k 460. výročí úmrtí Václava Hájka z Libočan. Ačkoli představuje zejména autorův život a osudy jeho nejznámějšího díla, zabývá se i Hájkovou další literární činností. V ediční řadě Literatura ke stažení, kterou ÚČL vytvořil nejen pro školy, knihovny a muzea, ale i pro další zájemce o literaturu, naleznete dále výstavy Karel Jaromír Erben 1811–2011, nebo Jaroslav Vrchlický 1853–1912.

Edice nabízí ve formátu PDF k vytištění a instalaci především literární výstavy, prakticky pojaté antologie primárních textů, didaktické materiály, testy a kvízy, korespondující s rámcovými vzdělávacími programy jednotlivých typů škol.
Řada, publikované materiály a aktualizované informace jsou dostupné na adrese: http://www.ucl.cas.cz/cs/publikace/literatura-ke-staeni .

 

29 Jan 2014