|

The official magazine of the ASCR

 


Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Lidé v mé paměti

pacner_kest_perex.jpg„Potkal jsem v životě spoustu báječných lidí. S mnohými jsem sdílel život v zadrátované republice. Někteří z nich se po devětaosmdesátém odvážně pustili do nezměrného úsilí, jakým je budování demokratického státu, a na téhle práci vyrostli,“ píše úvodem své nejnovější knihy Lidé v mé paměti Karel Pacner. Publikaci, v níž respektovaný znalec vesmírné techniky i českých a československých historických událostí vzpomenul osudy 25 osobností veřejného života, uvedl do čtenářského života historik a diplomat dr. Jaroslav Šedivý.

pacner_krest_01.jpg
Všechna fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
Autor publikace Karel Pacner s historikem, diplomatem a bývalým ministrem zahraničí Jaroslavem Šedivým (vpravo)

Dlouholetý přítel Karla Pacnera při křtu 30. ledna 2014 v Literární kavárně Knihkupectví Academia na Václavském náměstí v Praze uvedl, že obdivuje tematickou šíři jeho knih a nezdolnou pisatelskou píli: „Jeho poslední kniha je vlastně orální historií – nebo jak říkám raději: historií v ústním podání. Nejde však pouze o soubor rozhovorů, nýbrž paměti osobností interpretované Karlem Pacnerem, který vniká do jejich životů a úsporným způsobem je zasazuje do společenského kontextu a dopisuje současnou historii.“
 

pacner_krest_01.jpg
Křtu se zúčastnili také někdejší předsedové AV ČR Rudolf Zahradník a Václav Pačes. 


S výjimečnými osobnostmi, jež jsou v knize zahrnuty, se Karel Pacner seznámil během své dlouholeté novinářské praxe – patří mezi ně i někdejší předsedové Akademie věd prof. Rudolf Zahradník a prof. Václav Pačes, kteří se křtu knihy Lidé v mé paměti rovněž zúčastnili.
lsd

pacner_krest_01.jpg
Karel Pacner je dlouholetým členem Redakční rady Akademického bulletinu

pacner_krest_01.jpg

 

31 Jan 2014