Akademie věd ČR - Akademie věd ČR

Vyhledávání

Celý intranet Aktuální oblast


SSČ AV ČR, v.v.i.
Národní 1009/3
110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 403 111

 

IČ: 60457856

DIČ: CZ60457856

 

ID datové schránky:

6vtfr9w

Euraxess centrum

EURAXESS

Na stopě vzniku života

Na stopě vzniku života

 

Důležité odkazy

23_6_11_Letni_skola_pamatnik_Vitkov_foto_skys_x26x_resize.jpgTVT_logo_2013_B_RGB_CZ.png

Mazanek_logo.pnglvicek.png

Zveme Vás na výstavu "ETNOFOLK – portál do nadčasového světa"

Jednotlivé panely prezentují vybrané ukázky artefaktů lidové kultury z České republiky, Slovenska, Maďarska a Slovinska ve formě fotografií s krátkým popisem. Fotografie jsou členěny do jednotlivých sekcí podle tradičního dělení lidové kultury - lidový kroj, lidová architektura, tradiční řemesla, lidové umění atd. a umožňují nám nahlédnout do bohatství lidových tradic i v dalších zemích bývalého Rakouska-Uherska.

 

 

Termín konání: 14. 1. – 7. 2. 2014

Místo konání: Budova Akademie věd ČR, Národní 3, Praha

 

O výstavě slovy tvůrců:
"Žijeme v době, ve které už lidová kultura ve své známé historické podobě není v plné šíři přirozenou součástí každodenního ani svátečního života. Mnoho tradičních kulturních elementů už ztratilo svůj praktický význam a přestalo plnit své původní funkce. Jiné části se postupně transformovaly v rámci současného způsobu života a přizpůsobily se potřebám a představám lidí. Expanze nových kulturních prvků naučila dnešního člověka vnímat kulturu jinak. S postupným šířením globalizace se tak objevila potřeba začít ochraňovat dědictví kultury předcházejících generací."

 

Garantem projektu ETNOFOLK č. 3CE296P4 je Central Europe Programme, ERDF.
Výstava Etnologického ústavu AV ČR, v. v. i. se koná také za podpory Akademie věd České republiky a Středisko společných činností AV ČR, v. v. i.
 

www.etnofolk.eu

13.1.2014