Oficiální časopis Akademie věd ČR

 


Frontiers of Engineering 2014

V říjnu 2014 se v Seatle ve Spojených státech uskuteční Symposium Frontiers of Engineering pořádané společně Evropskou asociací inženýrských akademií (Euro-CASE, www.euro-case.org) a National Academy od Engineering Spojených států (NAE, www.nae.edu), jehož realizace se ujala National Academy of Engineering. Je to již čtvrtý ročník tohoto vysoce prestižního sympozia, na němž se setkávají mladí talentovaní inženýrští pracovníci z akademické sféry i z průmyslu z Evropy a USA, aby v přednáškách a diskusních fórech diskutovali nové vývojové trendy ve vybraných tématických oblastech technických věd a v inženýrských oborech na pomezí tradičních inženýrských disciplín a oborů. V případě zájmu zašlete přihlášky na e-mailovou adresu Inženýrské akademie eacr@eacr.cz do 31. března 2014.

V předchozích třech ročnících tohoto sympozia uspořádaných v Cambridge v roce 2010, v Beckmanově centru NAE v Irvine v Kalifornii v roce 2011 a ve francouzském Chantilly v roce 2013 se diskuse soustředila na Bio-inspired Engineering, Augmented reality, Signal processing, Personalized Medicine, Future Cities/Sustainable Cities, The Smart Grid, Manufacturing, Nanosensors, Big Data, The Future of Transportation a Wireless Broadband. Všech tří ročníků se zúčastnili i mladí odborníci z České republiky, kteří ocenili vysokou odbornou úroveň, tvůrčí atmosféru jakož i možnost získat mnoho cenných podnětů pro další práci, další odborné kontakty a také navázat konkrétní spolupráci.

Pro letošní ročník sympozia Frontiers of Engineering v Seatle byla zvolena následující témata:

• Energy Storage Across Scales
• Protein Design for Therapeutic Applications
• Smart Homes
• Atoms to Airplanes: Designer/Engineered Aerospace Materials

Počet účastníků těchto sympozií je omezen a procházejí náročným výběrem. Výběr probíhá na základě nominací předložených jednotlivými národními inženýrskými akademiemi (v České republice Inženýrská akademie ČR). Základními předpoklady jsou kvalifikace a věk kandidáta. Kandidát musí být vynikajícím odborníkem ve svém oboru s nejméně pětiletou praxí. Do výběru mohou být zařazeni pouze kandidáti ve věku do čtyřiceti let. Organizátoři hradí ubytování po dobu sympozia.
Inženýrská akademie vyzývá zájemce o účast na sympoziu Frontires of Engineerting 2014, aby se přihlásili na sekretariátu Inženýrské akademie ČR. V přihlášce uveďte programové téma, do kterého chcete být zařazeni. K přihlášce přiložte Vaše strukturované CV a doložte svou kvalifikaci (seznam publikací). Oba dokumenty musí být předloženy v AJ. Přiložte rovněž doporučení pracoviště a vyjádření, zda Vaši účast podpoří finančně. Přihlášky zašlete na e-mailovou adresu Inženýrské akademie eacr@eacr.cz do 31. března 2014.
 

24.2.2014