HledatMapa stránek

Příběh kapky

Pro pedagogy

 

Návštěvy pestrého programu (přednášky, exkurse, workshopy) u nás v ústavu


V rámci projektu Tři nástroje budeme i nadále spolupracovat se středoškolskými pedagogy a na základě jejich požadavků připravovat program pro návštěvy studentů (příklad programu exkurse z listopadu 2008 a anonymního dotazníku vyplňovaného studenty v rámci jejich návštěvy). Termíny navštěv v ústavu se snažíme vždy přizpůsobit požadavkům pedagogů.


"Kuchařku", jaké programy pro žáky SŠ v současnosti připravujeme, najdete také v odkazu PROGRAMY PRO SŠ.


Tradičně spolupracujeme s řadou středních škol v Praze ale i v po celé ČR, např. se SPŠCH v Křemencové ulici, se SPŠ ST v Panské ulici, SZŠ a VOŠZ na Alšově nábřeží, Gymnáziem v Pernerově ulici, Gymnáziem Ohradní, Biskupským gymnáziem ve Žďáru n.Sázavou, SPŠCH v Ostravě, ZŠ Koperníkova v Teplicích a dalšími.

 

Při přípravě požadavků na program pro Vaše studenty se inspirujte informacemi v odkazu VIRTUÁLNÍ EXKURSE nebo kontaktujte řešitelku projektu.

 

Nově jsme v roce 2010 zahájili  program pro návštěvy žáků  vyšších ročníků  základních škol či nižších ročníků víceletých gymnázií, tedy těch dětí, co  s chemií či fyzikou ve výuce začínají.  Od podzimu 2012 těmto žákům  věnujeme  programy workshopů a (7. - 9.třída či nižší ročníky víceletých Gy nebo workshop pro 4. až 6. třídu),  pro ty nejnižší třídy 1. stupně ZŠ (1.-3. třída) a dokonce i mateřské školy je určeno Chemi-divadlo.

V  odkazu PROGRAMY PRO ZŠ naleznete mj. stránku  přírodovědného kroužku s názvem "Věda není nuda", kdy  již čtvrtým rokem s 10 dětmi (8-12 let) "laborujeme" právě  v oblasti Ch, F a Bi u nás v ústavu.


 

Celoroční a prázdninové studentské stáže v našich laboratořích

S pedagogy také úzce spolupracujeme při umísťování talentovaných středoškolských studentů na  různá pracoviště ústavu. Cílem je poskytnout  jim prostor pro seznámení se s teoretickými a experimentálními základy vědecké práce. Odměnou  naší a jejich vytrvalé práce je potom pokračování studia na vysoké škole přírodovědného směru. 

 

Zájemci o středoškolské stáže inspirujte se pracemi svých spolužáků o odkazu STÁŽE V LABORATOŘÍCH, projděte si naše pracoviště (VIRTUÁLNÍ EXKURSE) a kontaktujte řešitelku projektu. I vy můžete brzy začít se svou vědeckou stáží.

 

   

Další vzdělávací akcí pořádanou pro Vás a Vaše studenty je putovní výstava Příběh kapky (trvá od roku 2009, byla již na 13 různých místech po celé ČR a pokračuje  i v roce 2014 a  s ní spojené přednášky  o Jaroslavu Heyrovském a tradiční  Den otevřených dveří v rámci programu celoakademického Týdne vědy  počátkem listopadu 2014 a samozřejmě Vaše individuální návštěvy ústavu, které připravujeme v průběhu roku dle Vašeho přání - viz program Věda za školou 2014.


Inspirovat s můžete akcemi z let 2008-2013 v odkazu ARCHIV AKCÍ.


 

Ilustrační fota z návštěv ústavu pedagogy s jejich studenty studenti_prednaska_03.jpg diskuse_staze_55.jpg studenti_exkurse_DSCF7846.JPGstudenti_exkurse_DSCF7829.JPG

AKTUALITY

2.4.2014 - Akce na odkazu VĚDA ZA ŠKOLOU 2014 jsou v plném proudu

Odkaz  VĚDA ZA ŠKOLOU 2014 se  začal pěkně plnit programy roku 2014

19.11.2013 - pár fotek ze "svícení citronem na duhu".....

Program dvou chemdidel  pro

15.11.2013 - Děti ze 3.B ZŠ U školské zahrady nakreslily své pojetí návštěvy v ÚFCH JH...

5.11. navštívily děti náš ústav a vyslechly komentovanou prohlídku 7.11.2013 - fotogalerie prvního dne DOD 2013

Dnes jsme přivítali ca 170 účastníků prvního Dne otevřených dveří našeho ústavu jednak z veře

5.11.2013 - Žáci 3. třídy ZŠ U školské zahrady se prošly po nanosvětě...

V rámci Týdne vědy a techniky 2013 je v našem vestib

Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR

Hlavní strana | O projektu | Aktuality | Věda za školou 2014 | Archiv akcí | Stáže v laboratořích | Seminář studentů | Virtuální exkurse | Programy pro SŠ | Programy pro ZŠ | Pro pedagogy | Letní školy | Týden vědy | Toulky historií | Kontakt | Projektový tým


Webdesign©2014 Hana Francová - FlexyWEB TOPlist