The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section


Centre of

Administration

and Operations of

ASCR, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

Videopresentation of the Academy of Sciences

videovizitka ASCR

Stážisté představí své výsledky na studentské konferenci Jsem mladý vědec!

Otevřená věda pořádá Studentskou vědeckou konferenci - Jsem mladý vědec! ve dnech 10.-11. dubna 2014 se do Národní technické knihovny v Praze, se z celé České republiky sjede více než 90 talentovaných mladých vědců, aby nám představili své první odborné výsledky, ke kterým dospěli pod hlavičkou Otevřené vědy v rámci svých vědeckých stáží na pracovištích Akademie věd a univerzit.

Nenechte si ujít tuto jedinečnou soutěžní přehlídku, ve které zazní zajímavé a možná i překvapivé objevy mladých přírodovědců a techniků. Registrujte se a přijďte se podívat jaké jsou a jak vypadají naděje české vědy.

 

Studentská vědecká konference - Jsem mladý vědec!

10. - 11. 04. 2014

 

Národní technická knihovna - Ballingův sál

Technická 6/2710

Praha 6 - Dejvice

 

Program

čtvrtek 10. dubna 2014      Vědy o živé přírodě a chemické vědy
Příspěvky studentů středních a vysokých škol v oborech biologie, ekologie a chemie

 

pátek 11. dubna 2014        Vědy o neživé přírodě 
Příspěvky studentů středních a vysokých škol v oborech fyzika, matematika, IT a technika

Středoškolští studenti na konferenci vystoupí se svými odbornými příspěvky ve formě prezentace nebo posteru. Mají celkem 15 minut na to, aby zaujali a přesvědčili odbornou porotu složenou s vědeckých pracovníků Akademie věd ČR a univerzit o své samostatné tvůrčí vědecké práci a ukázali nám, jakých výsledků v rámci své stáže dosáhli. Vysokoškolští studenti na konferenci představí pokročilejší výsledky vlastního vědeckého výzkumu formou odborných posterů.

 

Konference je koncipována jako soutěžní přehlídka studentské vědecké činnosti. Studenti mají možnost vyhrát nejen zajímavé věcné ceny, ale především účast na zahraniční vědecké soutěži, konferenci nebo stáži. V závěru každého dne budou vyhodnoceny nejlepší příspěvky z daného oboru. Nejlepší studenti obdrží věcné ceny a certifikát. Všichni studenti obdrží certifikáty o absolvování stáže Otevřené vědy.

 

Program konference je zaměřen na odborná témata přírodních i technickcýh věd, kterým se středoškoláci a vysokoškoláci věnovali v rámci svých dvouletých stáží pod vedením vědeckých pracovníků Akademie věd a unirzit a pod hlavičkou Otevřené vědy.  Konference je určena pro odbornou veřejnost: vědecko-výzkumné pracovníky, pracovníky a pedagogy středních a vysokých škol, pracovníky firem, HR a PR pracovníky působící v oblasti základního i aplikovaného výzkumu, ale i laickou veřejnost: studenty, školní skupiny a širokou veřejnost.
 

Účast na konferenci je zdarma.
 

Registrovat se můžete jednotlivě prostřednictvím registračního formuláře nejpozději do 4. dubna 2014. Kapacita sálu je omezená. Vyplněné přihlášky odesílejte elektronicky na adresu Ing. Martiny Dulové: dulova@ssc.cas.cz. V případě zájmu registrace skupiny osob kontaktujte Ing. Martinu Dulovou na adrese: dulova@ssc.cas.cz.


Registrační formulář SVK (docx). 

 

Předběžný harmonogram Studentské vědecké konference - Jsem mladý vědec! (pdf)

 

*Tento program je předběžný, může se změnit. 

2 Apr 2014