The Academy of Sciences of the Czech rebublic - The Academy of Sciences of the Czech rebublic

Search

All intranet Current section


Centre of

Administration

and Operations of

ASCR, v. v. i.
Národní 1009/3
110 00 Prague 1

Czech Republic
tel.:  +420 221 403 111
fax.: +420 221 403 307
e-mail:
ssc@ssc.cas.cz

 

Videopresentation of the Academy of Sciences

videovizitka ASCR

Zveme pedagogy na vzdělávací cyklus Škola českého jazyka a literatury

Srdečně zveme aktivní učitele českého jazyka a literatury základních a středních škol k účasti na čtvrtém ročníku semináře Škola českého jazyka a literatury, který se letos uskuteční ve dnech 4.–6. června 2014 v budově Akademie věd České republiky, Národní 1009/3, Praha 1. Oficiální záštitu Škole českého jazyka a literatury pro pedagogy udělil předseda Asociace středoškolských češtinářů, PhDr. Jiří Kostečka, Ph.D.

 

Na poslední měsíc ve školním roce pro vás chystáme již 4. pokračování oblíbeného vzdělávacího cyklu Škola českého jazyka a literatury. Tematicky bude letos zaměřen na psané slovo, mluvený projev, zařazeno je ožehavé téma státních maturit i atraktivní prohlídka Klementina. Odborný program zajišťují opět vědečtí pracovníci z Ústavu pro jazyk český AV ČR, v. v. i., a Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i. Kompletní program, včetně přihlášky na seminář, je připojen.

 

Škola českého jazyka a literatury představuje účastníkům semináře aktuální trendy v současném jazyce, jeho užívání v různých oblastech komunikace nebo základní nástroje výkladu a interpretace literárních směrů. Po jeho absolvování každý pedagog získá nové poznatky o jazyce a nápady, které následně může aplikovat v praxi při výuce ve své škole. Škola českého jazyka a literatury je akreditována v systému DVPP Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Garantem semináře je PhDr. Markéta Pravdová, Ph.D., z Ústavu pro jazyk český AV ČR, v. v. i.


Na vzdělávací seminář Škola českého jazyka a literatury již nelze zasílat přihlášky, kapacita semináře byla naplněna. Děkujeme za pochopení.


Jak se přihlásit?
Je nutné zaslat elektronicky vyplněnou či naskenovanou přihlášku a uhradit účastnický poplatek 650 Kč (po potvrzení účasti na semináři Vám bude zasláno číslo bankovního účtu).
Je možné se přihlásit pouze na kompletní třídenní program.

 

Program a přihlášku naleznete zde.

 

 

 

Bližší informace o semináři:
Mgr. Monika Petržílková
Odbor projektů a grantů SSČ AV ČR, v. v. i.
tel.: 221 403 848
e-mail: petrzilkova@ssc.cas.cz

22 May 2014