Vyhledávání



Příprava nové strategie AV ČR soutěž Věda fotogenická

banner-cs.jpg VEŘEJNÁ SBÍRKA ÚMG AV ČR, V. V. I. Dnem 6. 8. 2014 byla Ústavem molekulární genetiky AV ČR, v. v. i. (ÚMG) vyhlášena veřejná sbírka na pomoc čtrnáctileté Katareeye Epp, která trpí závažnou formou nádorového onemocnění. Její rodiče jsou zaměstnanci ÚMG v rámci projektu BIOCEV.

Jelikož Katareeya pochází z tzv. třetí země, konkrétně z Austrálie, podle českých zákonů nemá nárok na veřejné zdravotní pojištění.

Více informací...

Kalendář akcí

Dnes < 2014 >  < září > 
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Akademický bulletin

abicko

Videa ze světa vědy

videoprezentace-blok-bgd.jpg

projekt BIOCEV

biocev-logo-color-horizontal.jpg

Více o projektu

 

projekt ALISI

ALISI

Národní ceny Česká hlava 2013 uděleny

V prestižní vědecké soutěži Česká hlava letos bodovali zástupci Akademie věd ČR. Národní cenu vlády ČR Česká hlava 2013 získal vynikající český historik prof. PhDr. František Šmahel, DrSc., dr.h.c. mult., z Filosofického ústavu AV ČR - Centra medievistických studií. Cenu společnosti Kapsch za invenci si odnesla Ing. Ilona Müllerová, DrSc., z Ústavu přístrojové techniky AV ČR za dlouhodobý a systematický výzkum v oblasti elektronové mikroskopie a Cenu ministra školství mládeže a tělovýchovy ČR převzal za svou vědeckou práci v rámci doktorandského studijního programu Mgr. Ondřej Maršálek, PhD., z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR.

V prestižní vědecké soutěži Česká hlava letos bodovali zástupci Akademie věd ČR. Národní cenu vlády ČR Česká hlava 2013 získal vynikající český historik prof. PhDr. František Šmahel, DrSc., dr.h.c. mult., z Filosofického ústavu AV ČR - Centra medievistických studií. Cenu společnosti Kapsch za invenci si odnesla Ing. Ilona Müllerová, DrSc., z Ústavu přístrojové techniky AV ČR za dlouhodobý a systematický výzkum v oblasti elektronové mikroskopie a Cenu ministra školství mládeže a tělovýchovy ČR převzal za svou vědeckou práci v rámci doktorandského studijního programu Mgr. Ondřej Maršálek, PhD., z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR za studium elektronu „rozpuštěného ve vodě“ a rychlosti těchto procesů. Odborná porota ocenila i originální dálkově řízený žací stroj a další vědce a inovátory. Více zde.

 

Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR
Foto: Mirek Rendl

 

18.11.2013