Vyhledávání



Příprava nové strategie AV ČR soutěž Věda fotogenická

banner-cs.jpg VEŘEJNÁ SBÍRKA ÚMG AV ČR, V. V. I. Dnem 6. 8. 2014 byla Ústavem molekulární genetiky AV ČR, v. v. i. (ÚMG) vyhlášena veřejná sbírka na pomoc čtrnáctileté Katareeye Epp, která trpí závažnou formou nádorového onemocnění. Její rodiče jsou zaměstnanci ÚMG v rámci projektu BIOCEV.

Jelikož Katareeya pochází z tzv. třetí země, konkrétně z Austrálie, podle českých zákonů nemá nárok na veřejné zdravotní pojištění.

Více informací...

Kalendář akcí

Dnes < 2014 >  < říjen > 
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Akademický bulletin

abicko

Videa ze světa vědy

videoprezentace-blok-bgd.jpg

projekt BIOCEV

biocev-logo-color-horizontal.jpg

Více o projektu

 

projekt ALISI

ALISI

20 let Akademie věd České republiky

U příležitosti 20. výročí vzniku Akademie věd České republiky se dnes v pražském sídle této nejvýznamnější české vědecké instituce konala tisková konference. Historii Akademie věd ČR s důrazem na její zásadní úlohu ve společnosti, přelomové okamžiky a hlavní vývojové etapy nejdříve připomněl její současný předseda prof. Jiří Drahoš. Poté zavzpomínali také jeho tři dosavadní předchůdci na vedoucím postu AV ČR – prof. Rudolf Zahradník, prof. Helena Illnerová a prof. Václav Pačes. V následné diskusi prof. Jiří Drahoš nastínil i nejbližší cíle AV ČR v rámci dalšího rozvoje a zkvalitňování její činnosti.

 
Na závěr setkání s novináři představil ředitel nakladatelství Academia Jiří Padevět novou publikaci kolektivu autorů pod editorským vedením Karla Pacnera Hvězdy vědeckého nebe. Hlavní aktéři tiskové konference pak tuto knihu slavnostně pokřtili. Podrobné informace k 20. výročí Akademie věd ČR naleznete v  tiskové zprávě.
 
Get the Flash Player to see this player.

Odbor audivizuálních tecnologií, SSČ AV ČR, v. v. i.

 
Video z tiskové konference naleznete zde.
 
Foto: Stanislava Kyselová (Akademický bulletin)
Připravil: Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR

 

4.12.2013