Search



banner-cs.jpg PUBLIC COLLECTION OF IMG AS CR, V. V. I. On August 6th, 2014, the Institute of Molecular Genetics of the AS CR, v. v. i., (IMG) opened a public collection aimed to help 14-year-old Katareeya Epp, who unfortunately died October 6th.

Her parents are employed in the IMG (project BIOCEV). Because Katareeya originates from a “third country”, namely, Australia, according to the Czech legislation she is not entitled to healthcare support from the public healthcare insurance.
The cost of intensive therapy during first two months have already exceeded the limits of private insurance in the amount of 1,6 million CZK. All the cost now repose only on the girl’s parents.
More information...

Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Přednášky nositelů Akademické prémie

Hlavní výsledky své šestileté vědecké práce představili ve středu 29. října 2014 v sídle Akademie věd ČR v Praze dva držitelé prestižního ocenění Akademická prémie – Praemium Academiae z roku 2008. S přednáškou Spiny na parkovištích dat i automobilů před posluchači nejprve vystoupil prof. Tomáš Jungwirth, PhD., z Fyzikálního ústavu AV ČR, poté ho následoval prof. Ing. Karel Ulbrich, DrSc., z Ústavu makromolekulární chemie AV ČR, který svůj příspěvek pojmenoval Polymerní systémy pro cílený transport a řízené uvolňování léčiv s potenciálním uplatněním při léčbě nádorových onemocnění.

Akademická prémie – Praemium Academiae je přísně výběrovým nástrojem finanční a morální podpory excelence v Akademii věd ČR. Jejím smyslem je podpora vynikajících vědeckých osobností, které jsou nositeli výzkumu na špičkové mezinárodní úrovni. O udělení Akademické prémie rozhoduje předseda AV ČR, který si pro tento účel zřizuje poradní komisi složenou z předních domácích a zpravidla i zahraničních odborníků.
 
Akademická prémie se uděluje na dobu šesti let s podporou do výše 5 mil. Kč ročně. Na konci tohoto období vědci přednesou zprávu o svých výsledcích formou veřejné přednášky na celoakademické půdě, každoročně předkládají přehled o využití finančních prostředků a bibliografii publikovaných prací.
 
Anotace přednášek:
prof. Tomáš Jungwirth, PhD.: Spiny na parkovištích dat i automobilů
 

 

29 Oct 2014