Search



banner-cs.jpg PUBLIC COLLECTION OF IMG AS CR, V. V. I. On August 6th, 2014, the Institute of Molecular Genetics of the AS CR, v. v. i., (IMG) opened a public collection aimed to help 14-year-old Katareeya Epp, who unfortunately died October 6th.

Her parents are employed in the IMG (project BIOCEV). Because Katareeya originates from a “third country”, namely, Australia, according to the Czech legislation she is not entitled to healthcare support from the public healthcare insurance.
The cost of intensive therapy during first two months have already exceeded the limits of private insurance in the amount of 1,6 million CZK. All the cost now repose only on the girl’s parents.
More information...

Academic bulletin

abicko

Movies from world of sciences

videoprezentace-blok-bgd.jpg

BIOCEV

Týden vědy a techniky AV ČR nabízí na 500 akcí po celé ČR

„Dělat vědu je to nejvíce fascinující povolání, které si člověk může vybrat,“ uvedl ve čtvrtek 30. října 2014 při slavnostním zahájení 14. ročníku Týdne vědy a techniky AV ČR předseda Akademie věd ČR prof. Jiří Drahoš. Ceremoniálu se zúčastnili také rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima a nový předseda Evropské výzkumné rady (ERC) prof. Jean-Pierre Bourguignon, který je v těchto dnech v ČR na pracovní návštěvě. Letošní ročník tohoto nejvýznamnějšího vědeckého festivalu v Česku se koná s mottem „Dotkni se vědy“ a v období od 1. do 15. listopadu nabídne svým návštěvníkům na 500 akcí v mnoha českých městech.

 
Festival Týden vědy a techniky AV ČR je zaměřen primárně na studenty středních škol, kterým jsou určeny zejména přednášky a exkurze v dopoledních hodinách. Odpolední, podvečerní program a doprovodné akce jsou vhodné pro širokou veřejnost. Letošní ročník nabídne kromě jiného na 220 přednášek, 40 výstav, 70 dnů otevřených dveří a 14 interaktivních expozic, dále pak projekce vědeckých filmů, soutěže a kvízy, workshopy, exkurze nebo vědecké kavárny. Podrobné informace naleznete v  tiskové zprávě.
 

 

30 Oct 2014