Open Positions

Volné místo na pozici postdoktoranda

Hledáme postdoktoranda pro práci v našem týmu. Náš výzkum zahrnuje syntézu nukleosidů a nukleotidů pro potenciální využití v medicíně, zejména látek s očekávaným protinádorovým a protivirovým účinkem. Speciálně se zaměřujeme na sloučeniny s epigenetickým účinkem schopným ovlivňovat expresi nádorových supresorů. Místo je na plný úvazek v příjemném pracovním prostředí s velmi vysokým standardem přístrojového vybavení a spektrálně analytických metod pro strukturní charakterizaci sloučenin. Díky spolupráci máme široké možnosti testování biologických aktivit. Členové našeho týmu se aktivně účastní mezinárodních vědeckých konferencí.

 



Jsi studentem navazujícího magisterského programu Organické chemie a sháníš téma na diplomku? Máš zájem o medicinální chemii?

V současnosti máme dvě volná témata na diplomovou práci v týmu RNDr. Marcely Krečmerové, CSc. na ÚOCHB AVČR, v.v.i., s možností částečného úvazku:

Příprava fluorovaných derivátů acyklických nukleosidfosfonátů s triazinovou bazí
Téma z oblasti medicinální chemie, jehož cílem je syntéza látek s potenciální biologickou aktivitou. Práce zahrnuje stereoselektivní syntézy fluorovaných synthonů, které budou následně použity pro přípravu acyklických nukleosidfosfonátů, syntézy v oblasti triazinové chemie a u vybraných struktur přípravu jejich prolékových forem. Práce bude využívat metodiku klasické organické syntézy s možným přesahem do farmaceutické chemie a biochemie.

Syntéza arteficiálních nukleobasí pro analogy nukleosidů
Tématem je příprava heterocyklů mimikujících přirozené nukleobase - zejména pyrrolo- a thiazolopyrimidinů, purinů a triazinů a jejich další využití pro konstrukci modifikovaných nukleosidů a nukleotidů. Látky budou testovány na protinádorovou a protivirovou aktivitu. Zvláštní pozornost je věnována protinádorovým látkám s epigenetickou aktivitou, tedy látkám schopným ovlivňovat expresi genů.
     Toto téma je vhodné pro studenty, kteří se chtějí zabývat organickou syntézou v oblasti heterocyklů a komponent nukleových kyselin. Práce na našem oddělení umožňuje získání vhledu do racionálního vývoje nových léčiv a farmakologie. Nevyžadujeme žádné velké syntetické dovednosti, ty lze poměrně snadno a rychle získat. Spíše oceňujeme opravdový zájem o tuto problematiku a o její širší souvislosti.

 



V případě zájmu volejte na linku 220 183 375, nebo 220 183 475.